YouTuber dikecam, buat konten gadis berpurdah diperagakan depan lelaki

YouTuber dikecam, buat konten gadis berpurdah diperagakan depan lelaki

 

Baru-baru ini satu rakaman dengan paparan seorang Youtuber menghasilkan content dengan menggunakan gadis berpurdah telah menerima kritikan ramai. Isi kandungan tersebut pula tidak mencerminkan keperibadian wanita berpurdah yang membuatkan ramai luah rasa tidak puas hati melihatnya.

Umum sedia tahu wanita yang berpurdah ini adalah orang yang cuba sedaya upaya untuk menutup aurat dan jaga pandangan lelaki bukan muhrim. Malah hari ini dapat dilihat sudah ramai wanita di Malaysia yang mengenakan niqab.

Bagaimanapun video yang dimuat naik oleh seorang Youtuber ini telah mencuri perhatian ramai. Manakan tidak, dalam rakaman tersebut dapat dilihat beberapa orang gadis bersiap mengenakan niqab.

Apa yang membuatkan ramai bengang apabila gadis ini ‘memperagakan’ gaya niqab mereka itu di depan beberapa lelaki. Berikut adalah petikan dari rakaman Youtuber buat video gadis berpurdah memperagakan pakaian tersebut di hadapan lelaki:

 

@yayamoca

Pakaian purdah/niqab bukanlah untuk kecantikan namun untuk melindungi diri daripada fitnah #niqab #purdah #contentcreator #sunnah #istiqoma

♬ SWIPE – ALYPH

Perkongsian semula oleh seorang pengguna Tiktok ini membuatkan ramai yang mengkritik Youtuber

berkenaan. Dah kenapalah tegar buat isi kandungan sebegini dan menyiarkan di saluran Youtube?

Mungkin ada benda yang lebih berfaedah boleh dilakukan untuk dikongsikan kepada ramai. Video Youtuber ini yang memaparkan gadis berpurdah memperagakan pakaian tersebut di hadapan lelaki ini telah membuatkan warganet kritik mengenainya. Berikut antara reaksi ramai yang ditinggalkan di ruangan komen perkongsian ini:

“Pasni ada lah content setiap sorang interview minta maaf”

Screenshot at Nov 03 10-57-11

 

“Tutuplah macam mana pun kalau ditanam pemikiran sebegitu then apa yang dibuat menjadi sia2”

Screenshot at Nov 03 10-56-49

“Bole plak eh review”

Screenshot at Nov 03 10-56-31

“Ramai sangat yang sokong Ammar Nazhan ni. Sebab tu dia berani sampai sekarang”

Screenshot at Nov 03 10-56-08

Sementara itu, ikuti kisah menarik lain yang telah kami sediakan untuk hiburan hari anda seperti berikut:

 

SUMBERTIKTOK