WOW! Neelofa berjaya jual lebih 10 juta helai hijab

Siapa sangka selepas enam tahun menubuhkan Naelofar Hijab, wanita yang kini berniqab ini boleh berbangga dengan pencapaian yang dikecapnya kini. Noor Neelofa Mohd Noor sentiasa berfikiran jauh dan bijak mengatur perjalanan hidupnya.

Jarang sekali wanita yang berusia 31 tahun ini berkongsi tentang kisah duka sebaliknya lebih selesa berkongsi tentang kejayaan yang telah dikecapnya. “Saya rasa untuk satu jenama tempatan yang bermula secara kecil-kecilan berjaya kekal terutama dari segi jualan tahunan, sudah buat saya rasa cukup bangga dan bersyukur.

Sebab bukan senang untuk kita maintain and sustain satu jenama tempatan sehingga mencapai keuntungan setiap tahun. Kejayaan ini menjadi suatu kebanggaan untuk saya sendiri. Sehingga ke hari ini, Naelofar Hijab sudah berjaya menjual lebih 10 juta helai hijab. Saya bersyukur dan mengharapkan doa dan sokongan daripada orang ramai. Bukan mudah untuk kekal dalam industri fesyen ini namun ia terbukti hasil kerja keras semua pihak,” ucap Neelofa sambil tersenyum.

Nampaknya wanita yang pernah mengacarakan program popular Meletop! ini tidak tersalah langkah malah terus mara mengecap kejayaan. “Selepas 5 tahun bertapak, I manage to get an A team for the brand. Kalau dulu saya terpaksa uruskan syarikat, kena pergi pejabat setiap hari, kena perhalusi semua perkara.

Tapi sekarang, saya boleh lepaskan tanggungjawab itu kepada ketua jabatan masing-masing. Mereka buat semua execution part dan saya hanya buat all the major decision sahaja,” tutur Neelofa yang pernah menerima pengiktirafan di Influencer Awards 2019 bagi kategori Entrepreneur di Influencer Awards 2019 Monaco yang berlangsung di Hotel Meridien Beach Plaza, Monte Carlo.

Tanpa menghiraukan kata-kata negatif yang dilemparkan kepadanya, Neelofa terus melangkah jauh ke hadapan dengan melancarkan butik terbaharu di One Utama. “Imbas kembali pada tahun 2014, Naelofar bermula di rumah teres yang hanya mempunyai tiga orang pekerja sahaja. Dan perlahan-lahan kami cipta pasukan terbaik dan berpindah ke pejabat di Taman Tun Dr. Ismail, Kuala Lumpur sehingga mempunyai lebih daripada 50 orang kakitangan.

Kami dah lalui segala jenis cabaran selama 6 tahun lebih-lebih lagi ini merupakan perusahaan keluarga. Pahit manis yang kami lalui mengajar banyak perkara untuk mengorak langkah dalam dunia perniagaan. Macam tahun ini merupakan tahun yang agak sukar bukan untuk saya seorang tapi untuk mereka yang punya bisnes lain juga. Tapi, alhamdulillah berkat kerjasama semua team, keluarga dan sokongan daripada pelanggan juga sebenarnya membuatkan kami terus kukuh.

Malah, boleh buka kedai lagi di saat pandemik COVID-19 melanda dunia. Namun, saya perlu beri penghargaan kepada adik saya, Mohd Akif selaku Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Naelofar Hijab yang telah melakukan penjenamaan semula syarikat ini,” terang Neelofa yang turut meraikan ulang tahun Naelofar yang ke-6 baru-baru ini.

Sumber: https://www.nona.my/jual-lebih-10-juta-helai-hijab-neelofa-makin-optimis-bina-empayar-bisnes/?fbclid=IwAR0pVcQlLCowbwInAZVH7fxRzzvUVyW3BpxuPzFgD7nMxcqdKCsg8wKLjVo