“Wow cantik, hebat!, penampilan terkini Adibah Noor tarik perhatian ramai

“Wow cantik, hebat!, penampilan terkini Adibah Noor tarik perhatian ramai

 

 

Menerusi satu perkongsian terbaru di akaun Instagram, penampilan terkini penyanyi Adibah Noor menjadi perh.atian ramai.

Adibah yang dilihat memakai busana baju kurung oreng dalam foto berkenaan dilihat lebih langsing berbanding imejnya sebelum ini.

Sekadar info, Adibah Noor binti Mohamed Omar merupakan seorang pelakon dan penyanyi Malaysia. Beliau pernah menjadi guru Bahasa Inggeris selama dua tahun di sebuah sekolah di Petaling Jaya.

 

Dilahirkan di Kuala Lumpur, Adibah merupakan guru Bahasa Inggeris sebagai lulusan Bahasa Kedua dari Universiti Kebangsaan Malaysia. Pertandingan nyanyian pertamanya ialah dalam pertunjukan bakat yang dipanggil Suara 90an Nescafe di mana beliau mendapat tempat pertama pada tahun 1994.

Semoga Adibah Noor Sentiasa Sihat

Difahamkan, gambar itu memaparkan Adibah sedang menjalankan tugas sebagai hos untuk sebuah majlis.

Perkongsiannya itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji Adibah semakin l.angsing dan cantik.

Adibah atau nama penuhnya Adibah Noor Mohd Omar bagaimanapun enggan mende.dahkan berapa berat badannya sekarang ini termasuk jumlah kilogram yang berjaya diturunkan dalam tempoh dua bulan mengamalkan cara tersebut.

Sudah tiba masanya saya menjaga kesihatan sebab faktor usia. Kalau dahulu boleh makan nasi lemak tiga bungkus sekarang hanya satu sahaja. Mula-mula memang susah nak amalkan, namun sekarang sudah biasa.

Saya juga amalkan senaman ringan berjalan-jalan sekitar kawasan rumah sahaja,” ujarnya.

Berkongsi amalan permakanannya, Adibah berkata, dia hanya mengambil enam suapan setiap kali makan untuk mendapatkan bentuk badannya seperti sekarang ini.

 

Saya jauhkan minuman bergula dan hadkan makan enam suap sahaja setiap kali makan. Selain itu saya tidak mengambil makanan yang dip.roses. Sebagai contoh kalau beli burger di tepi jalan, saya akan cari gerai yang membuat dagmingnya sendiri dan bukan telah dipr.oses.

Saya akan cari makanan yang dimasak segar dan tidak menggunakan makanan yang dip.roses atau dalam tin, katanya.

Dalam pada itu, ramai yang mendoakan agar Adibah diberikan kesi.hatan yang baik serta dipermudahkan urusan.

Reaksi Orang Ramai

Klau k.urus tanpa senaman biasanya k.urus yg takfit maknanya ada kulit g.elebeh di tertentu klau senaman kulit cantik tapi mkan masa lama skit dan berbaloi.

Nampak comel lagi kak adibah yg sebelum ni yg ni nmpk cam tk shat.

Moga dipermudahkan segala urusannya g.emok ke k.urus ke. Yg penting sihat walafiat klo pon s.akit redha lah ujian buat semua h.amba nya.

Kebanyakan org tiba k.urus mungkin ada ma.salah kes.ihatan seperti ke.ncing manis sebab apa saya kata begitu keluarga saya ada macam itu.