Wajah terkini mangsa MH370, anak tampil nafi gambar tular bukan bapanya

Wajah terkini mangsa MH370, anak tampil nafi gambar tular bukan bapanya

Misteri pesawat Malaysia Airlines, MH370 yang hilang sejak 8 Mac 2014 kembali mendapat perhatian netizen ekoran tular satu video yang memaparkan wajah terkini mangsa-mangsa yang terlibat dalam insiden berkenaan.

Susulan itu, Maira Elizabeth Nari, anak perempuan kepada ketua pramugara pesawat itu, Andrew Nari tampil mengesahkan bahawa gambar yang tular terbabit bukanlah bapanya.

Maira Elizabeth mengakui dirinya dihujani mesej yang memaklumkan mengenai seorang lelaki yang dipercayai mirip bapanya dalam video tersebut.

“Saya diberitahu bahawa orang ini (gambar yang tular) ialah bapa saya atau kelihatan sepertinya.

“Saya hanya ingin menjelaskan dia bukan (bapa saya). Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang menghubungi saya melalui ‘direct message’ (DM) dan ingin memohon maaf kerana saya tidak dapat membalas setiap satu mesej kerana terlalu ramai.

“Namun, saya menghargainya dan amat berterima kasih atas ingatan kalian,” katanya menerusi satu hantaran di ‘InstaStory’ di Instagramnya pada Sabtu.

Tangkap layar hantaran ‘InstaStory’ Maira pada Sabtu.
Tangkap layar hantaran ‘InstaStory’ Maira pada Sabtu.
       Tangkap layar hantaran ‘InstaStory’ Maira pada Sabtu.

Baru-baru ini, misteri kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370 kembali menjadi hangat apabila tular satu video yang memaparkan beberapa wajah terkini dipercayai mangsa-mangsa yang terlibat dalam kehilangan pesawat tersebut.

Video itu mendakwa mangsa kini berada di sebuah pulau batu karang kecil di tengah-tengah Lautan Hindi yang dinamakan Diego Garcia.

Antara yang tular ialah seorang lelaki yang dipercayai Kapten, Zaharie Ahmad Shah, pembantu juruterbang, Fariq Abdul Hamid dan Andrew Nari.