Viral umur 19 tahun dah kerja FoodPanda, naik basikal, gigih cari rezeki dipuji netizen

Viral umur 19 tahun dah kerja FoodPanda, naik basikal, gigih cari rezeki dipuji netizen

Kebiasaanya kita akan melihat penghantar makanan seperti FoodPanda menggunakan motosikal bagi menghantar pesanan pelanggan ke rumah mereka.

Namun begitu, jika menggunakan motosikal sahaja sudah pelbagai cabaran perlu dihadapi oleh seorang penghantar makanan seperti cuaca yang tidak menentu dan sebagainya tetapi bagaimana pula dengan seorang penghantar makanan yang hanya menggunakan basikal sahaja.

Begitu gigih usaha seorang penghantar makanan ini demi mencari rezeki sepertimana yang dikongsikan oleh seorang pengguna aplikasi TikTok dengan nama Mira Evan’s.

FoodPanda

Disamping mendoakan yang terbaik buat seorang penghantar makanan yang gigih mencari rezeki sebagai penghantar FoodPanda dengan menggunakan basikal, dia juga berkongsikan kisah penghantar FoodPanda itu merupakan adik berusia 19 tahun.

“Kita pikir kita dah susah”

Hantaran video yang dimuat naik oleh wanita ini dalam berkongsikan kisah adik FoodPanda berusia 19 tahun yang tetap mencari rezeki dengan menggunakan basikalnya membuatkan dirinya juga terharu.

Dia juga sempat menghulurkan wang untuk adik tersebut dan selain memuat naik rakaman video, dia turut mendoakan adik itu agar rezekinya melimpah ruah.

 

@raraa024

😭 semoga adik ni dimurahkan rezeki berlipat kali ganda 😭 #fypシ #fyppppppppppppppppppppppp

♬ bunyi asal – سيافيقاه – سيافيقاه

 

Dalam pada netizen memuji kesungguhan adik ini, orang ramai turut mendoakan dan berterima kasih terhadap perkongsian wanita itu kerana membantu adik tersebut.

“Terbaik…”

FoodPanda

“Semoga adik di murahkan rezeki”

IMG_20210606_113300

“Semoga segala…”

IMG_20210606_113316