Video tidak senonoh Ebit Lew tersebar, ada pihak cuba jatuhkan imej?

Video tidak senonoh Ebit Lew tersebar, ada pihak cuba jatuhkan imej?

Kecoh di media sosial harini apabila tular video memaparkan seorang individu mirip pendakwah terkenal, Ebit Lew yang berkelakuan tidak sopan di atas katil.

Seolah tidak berkesudahan, isu yang melibatkan Ebit Lew pastinya menjadi tumpuan dan perhatian netizen dan peminat yang menyanjungi pendakwah itu terutamanya.

Sehubungan dengan video yang tular dengan pantas itu, timbul dakwaan yang mengatakan ada usaha wujud daripada pihak-pihak tertentu untuk menjatuhkan imej Ebit Lew.

Semakan di Twitter dan Facebook yang menggunakan carian kata kunci ‘Ebit Lew’ sekaligus membawa kepada penemuan beberapa twit dan komen yang sedang hangat memperkatakan mengenai isu tersebut.

Namun, cubaan sebuah portal media untuk mendapatkan respon dan jawapan kepada dakwaan yang berlegar kini masih gagal kerana Ebit Lew dilaporkan masih lagi tidak berhasil.

Terdahulu, nama Ebit Lew hangat disebut-sebut oleh pengguna media sosial apabila penyanyi rap Caprice ada mendedahkan mengenai misi kemanusiannya ke Gaza baru-baru ini.

Ia turut mengheret nama-nama pendakwah lain seperti Muhammad Nadir Al-Nuri, Firdaus Wong dan juga Pencetus Ummah (PU) Rahmat ke dalam kancah pergolakan yang terbaru ini.

Kredit: mStar