Ustaz Kazim Elias luah rasa sakit dan rindu tidur lena, “lama dah tak bermimpi..”

Ustaz Kazim Elias luah rasa sakit dan rindu tidur lena, “lama dah tak bermimpi..”

 

 

Seperti sedia maklum, isu seorang penceramah bebas yang mengatakan dirinya telah disihir, Datuk Mohd. Kazim Elias masih hangat dibualkan, malah sebelum ini terdapat enam individu tampil memohon maaf dan mengaku sebagai si pelaku.

Terdahulu, menerusi laman Facebooknya miliknya, beliau turut meluahkan rasa kesal dengan beberapa individu yang dipercayai dari kalangan VIP yang mengambil kesempatan terhadap orang yang sedang ditimpa musibah sepertinya.

Difahamkan, terdapat seorang individu yang didakwa bergelar VIP telah memberikan sumbangan berupa satu bon bernilai 1 juta Euro (RM4.7 juta) kepadanya pada 4 Jun yang lalu.

Terbaharu, juga menerusi laman Facebook, beliau sekali lagi meluahkan keluh-kesah mengenai penyakitnya yang masih belum sembuh dan jumpa penawar untuk sakit yang dia hidapi.

Menerusi penulisan beliau di laman Facebook tersebut, Ustaz Kazim menyatakan bahawa dia sudah lama tidak bermimpi serta menikmati ‘lena’, bermakna beliau sudah lama tidak mendapatkan tidur yang ‘baik’.

Berikut kami sertakan penulisan penuh keluh-kesah Uztaz Kazim mengenai penyakitnya yang seperti tidak berpenghujung. Semoga beliau segera diberikan kesembuhan dan mampu untuk menjalani kehidupan seperti sedia kala serta dapat terus berdakwah.

Lama dah tidak bermimpi

Lama juga tidak menikmati lena

Kesakitan kepedihan miang

Tidak pernah berpisah

Mungkin ini akan dirasai sampai akhirnya

Yang tidak merasai akan mempertikai

Ku cuma berdoa agar mereka tidak mendapatnya

Hanya sabar dan redha mengubat jiwa

Pagi nanti ada kerja dakwah untukku

Dakwah itu memyegarkan

Walau mulut pembenci mengiringinya

Biarkan kerana mereka tidak mengetahui, tidak merasa

Semoga dosaku terhapus dengan ujian kecil ini. 

Sumber: Dato’ Ustaz Mohd Kazim Elias (Facebook)