Usop syukur isteri akhirnya tampil berhijab, tapi bimbang hatinya diuji

Usop syukur isteri akhirnya tampil berhijab, tapi bimbang hatinya diuji

Penyanyi Usop atau nama sebenarnya Muhammad Saiful Naim Muhammad Noor meluahkan rasa syukur apabila isterinya tampil berhijab selepas dia menasihati isterinya itu mengenai kewajipan untuk menutup aurat.

Katanya, sekitar empat bulan lalu dia pernah memaklumkan kepada isterinya jika ingin rezeki semakin melimpah ruah, perkara pertama yang harus dijaga adalah penampilan yang baik.

Sejak daripada itu, hati isterinya mulai terbuka dan lakukan beberapa perubahan sedikit demi sedikit ke arah yang lebih baik berbanding sebelum ini.

 

 

Tambahnya lagi, dia luah terharu apabila isterinya membeli lebih banyak tudung untuk dipakai demi usaha untuk menutup auratnya dengan lebih sempurna.

Bagaimanapun, dia turut berasa agak bimbang jika hatinya akan diuji dimana dia akan kembali kepada imej asal memandang ramai selebriti yang sudah buka tudung akibat tiada pendirian yang tetap.

“Gembira tetapi ada juga rasa bimbang kalau hatinya diuji dan kembali kepada imej asal. Sebab itu saya cukup takut nak beri komen jika lihat mana-mana selebriti yang buka tudung kerana khuatir terkena pada batang hidung sendiri.

“Gambar-gambar isteri tidak bertudung pun saya akan padam, cuma mengambil sedikit masa disebabkan terlalu banyak,” jelasnya lagi.

Dalam perkembangan lain, isterinya iaitu Nur Fatihah Md Hashim kini sedang sarat hamil tujuh bulan dan teruja menantikan kehadiran anak sulung mereka itu yang bakal dilahirkan tidak lama lagi.

Untuk info, Usop dan Fatihah selamat diijab kabulkan pada 4 Februari lalu di Pejabat Agama Daerah Butterworth, Kompleks Darul Hidayah, Permatang Tok Gelam, Pulau Pinang.

Sumber: mStar, Instagram @usopofficial