Uncle hiburkan diri sendiri dan pengguna jalan raya lain dengan karaoke dalam kesesakan lalu lintas

Uncle hiburkan diri sendiri dan pengguna jalan raya lain dengan karaoke dalam kesesakan lalu lintas

Berbekalkan mikrofon, pemandu itu menyanyi sepuas-puasnya semasa dia terperangkap dalam kesesakan lalu lintas.

Kesesakan lalu lintas membosankan dan sukar untuk berjaga di jalan raya selepas seharian bekerja.

Sesetengah daripada kita telah menggunakan pelbagai kaedah untuk menghiburkan diri semasa di jalan raya seperti mendengar radio, memasang podcast, atau menyanyi bersama radio. Sebuah video tular baru-baru ini menunjukkan seorang pemandu yang mengambil kesempatan dengan mengadakan sesi karaoke sendiri dari keretanya ketika terperangkap dalam kesesakan.

Dengan tingkapnya ditutup, dia memasangkan lagu ke mikrofon di tangannya. Sebuah kereta di sebelahnya menyedari perkara ini dan merakam persembahan separa pada video.

 

@ceo_of_supplier

Hidup hanya sementara..Jangan stres-stress.. Tgk pakcik ni ..steady

♬ original sound – Ceo Of Supplier ☑️ – Ceo Of Supplier ☑️

Netizen terhibur dengan telatah lelaki itu dan berkata adalah idea yang baik untuk melepaskan tekanan selepas bekerja sambil duduk dalam kesesakan lalu lintas.

Yang lain menyatakan hasrat mereka untuk menyertai sesi nyanyian lelaki itu dan berpendapat ia adalah idea yang bagus untuk mengelakkan kebosanan.

Walaupun ia kelihatan seperti idea yang menyeronokkan, sesetengah netizen tertanya-tanya sama ada ia melanggar undang-undang dan sama ada pemandu akan dipanggil untuk menyanyi dengan mikrofon di dalam kereta.

Pada penghujung hari, masih penting untuk memastikan mata kita tertumpu pada jalan raya untuk keselamatan semua orang, termasuk kita.

Sumber : The Rakyat Post