Tukang gunting jawab tuduhan kedainya paksa pelanggan gunting rambut, “Penat aku gelak…”

Tukang gunting jawab tuduhan kedainya paksa pelanggan gunting rambut, “Penat aku gelak…”

Setiap peniaga mempunyai cara masing-masing untuk menarik pelanggan masuk ke kedai mereka sama ada dengan menghasilkan banner atau bunting yang menarik, meletakkan promoter atau penyambut tetamu di luar kedai, atau dengan menggunakan pembesar suara bagi memanggil pelanggan.

Seorang pengguna TikTok atas nama Si Tukang Gunting ini pula telah dituduh menculik dan memaksa orang memasuki kedai guntingnya untuk menggunting rambut, mengundang lelaki tersebut untuk membawa ke TikTok bagi menjelaskan hal sebenar.

Dalam video yang dikongsikan semula di Twitter, pengguna berkenaan duduk di hadapan kedainya untuk memberitahu bahawa tuduhan yang dia memaksa orang untuk gunting rambut di kedainya adalah tidak benar, setelah perkara itu dikatakan tular.

 

 

Tetapi ketika dia sedang bercakap pada kamera, seorang lelaki yang berjalan di hadapan kedainya ditarik masuk ke dalam kedai oleh salah seorang pekerjanya membuat lelaki tersebut terkejut.

Dia kemudian menoleh ke belakang sebelum terpaksa menghentikan video untuk memeriksa apa yang berlaku.

Video lucu itu membuat ramai geli hati di samping setuju bahawa video itu adalah satu strategi pemasaran yang baik untuk menarik pelanggan ke kedainya.

“penat aku gelak…”

“nie baru betul marketing…”

“Boleh tolong tarik saya sekali tak…”

“AKU NAK LALU DEPAN KEDAI DIA…’