Tiada keperluan bawa bantal dinosaur di PPV, Nabila Razali dikecam netizen, siap rakam video

Tiada keperluan bawa bantal dinosaur di PPV, Nabila Razali dikecam netizen, siap rakam video

Apa saja gerak-geri dan tindakan artis pastinya akan menjadi perhatian netizen untuk dipersoalkan.

Terbaru, penyanyi dan pelakon Nabila Razali dipersoal pengguna media sosial kerana tindakannya ketika menerima vaksin di Pusat Pemberian Vaksin (PPV), Universiti Malaya (UM), semalam.

“Alhamdullilah.. Bella bersama Baby Joong-Ki dah pu selesai dapatkan dos pertama vaksin COVID-19 di Universiti Malaya tadi. Kejap saja proses dia. Tak sakit pun. Semua staf frontliner baik-baik. Terima kasih banyak-banyak korang!”

Meninjau ruangan komen, muncul pula komen daripada pengguna media sosial yang tidak berpuas hati apabila mereka tidak dapat mengambil video seperti yang dilakukan Nabila sepanjang proses vaksinasi itu berlangsung.

 

Tidak cukup dengan itu, tindakan pelakon drama Kebaya Kasut Kanvas yang turut membawa bantak berbentuk dinosour itu turut menjadi buah mulut netizen.

“Kenapa perlu bawa benda alah (bantal) tu? bantal tu saja berapa banyak virus boleh melekat. Apa faedah eh? tak pasal-pasal nanti ramai pula bawa bantal..” tulis seorang netizen di bahagian komen.

 

Terdahulu, pelakon Fasha Sandha dan selebriti media sosial Aisar Khaled telah mendapat kecaman dan dipersoal netizen kerana telah merakam proses vaksinasi namun tidak dibenarkan bagi rakyat kebanyakan.