Terjawab sudah persoalan, Iman Troy di sebalik maskot ais krim roti

Terjawab sudah persoalan, Iman Troy di sebalik maskot ais krim roti

Figura di sebalik topeng Aiskrim Roti sudah pun diketahui apabila penyanyi, Iman Troye tersingkir pada minggu kelima saingan.

Menerusi persembahan minggu ini di The Masked Singer Malaysia, bintang popular itu mendendangkan lagu Assalammualaikum nyanyian asal Faizal Tahir.

Sementara itu menerusi Instagram, Iman turut mengisi masa menerusi sesi siaran langsung untuk berbicara mengenai penglibatannya di dalam program tersebut.

“Apa yang paling seronok ialah bila selesai buat persembahan. Hilang perasaan gementar. Sebabnya meski pakai topeng, tetap rasa perasaan itu.

“Bila pakai maskot, pergerakan kita perlu lebih besar. Jika pergerakan itu sedikit, mungkin orang tak akan nampak,” katanya ketika sesi ‘live IG”.

Manakal pada ruangan kapsyen, Iman yang kini muncul dengan single baru, Harum Sundal Malam memberikan reaksi ringkas iaitu;

“Ya! Saya Aiskrim Roti.”

Minggu ini juga menyaksikan Orkid, Rambutan dan Seladang berada ditangga teratas manakala tiga kedudukan terbawah jatuh kepada Ratu Semut, Periuk Kera dan Aiskrim Roti.

The Masked Singer Malaysia 2 menyaksikan seramai sembilan juri tetap iaitu Datuk Aznil Hj Nawawi, Michael Ang, Raja Azura, Zizan Razak, Ella Aminuddin, Remy Ishak, Amy Mastura, Ramona Zam Zam dan Angah Raja Lawak.

Datuk AC Mizal pula diberikan tanggungjawab sebagai hos dan jangan lupa tontonnya setiap Jumaat, mulai 28 Januari 2022, jam 9.00 malam di Astro Warna HD (saluran 107), dan juga boleh distrim secara eksklusif di aplikasi Astro GO dan On Demand!

Berlangsung selama 10 minggu, sesi rakaman The Masked Singer Malaysia 2 dibuat di Putrajaya International Convention Centre (PICC).