Terima arahan ‘keras’, Abang foodpanda tegur jangan suka-suka nak main nama Tuhan masa “order”

Terima arahan ‘keras’, Abang foodpanda tegur jangan suka-suka nak main nama Tuhan masa “order”

Kalau korang ingat lagi, sebelum ni viral di media sosial ada segelintir ‘customer’ yang pesan makanan melalui aplikasi Foodpanda guna nama ‘Allah’ dalam arahan pembelian.

Jika tak silap, ‘customer’ tu guna ayat yang berbunyi lebih kurang, “Jangan tipu, Allah nampak’. Pada awalnya ia mungkin nampak kelakar, tapi bila lama-lama, ada lagi individu lain yang turut menggunakan taktik sama.

Malangnya perkara ini semakin berlarutan dan mula diikuti oleh orang lain. Sampaikan ada rider Foodpanda yang mula berasa tidak selesa dikenakan arahan sebegitu rupa. Inilah yang dialami oleh Azyz’s Ahmad apabila seorang pelanggannya menggunakan nama ‘Allah’ dalam arahan pembelian.

Jom ikuti perkongsian ini.

Jangan guna nama Tuhan kalau nak buat order

Gambar: Azyz’s Ahmad

Bila orang order guna apps Foodpanda, kakak / abang / makcik / pakcik, jangan suka-suka hati nak main nama Allah masa order ye..Memang Tuhan nampak, saya tak pertikaikan benda tu..

Dalam apps Foodpanda je pun, bagilah instruction bagus-bagus..ni nak guna nama Allah pulak..Ingat kami ni robot ke nak ikut 100% apa yang awak minta..KFC pun ada prosedur dia sendiri. Memang bagi ikut sukatan, bukan kedekut tapi memang prosedur dia macam tu. Nak cheese lebih? Add on lah cheese tu..

Kami rider Foodpanda ni pun tukang hantar je. Nama sebut nama Tuhan bagai..solat tu penuh ke tidak? Tuhan nampak tau..Jangan nak main-main nama Tuhan bila order ya? Sekian hujah saya..Terima kasih..

Begitulah pesanan abang rider ini. Moga-moga jadi pengajaran buat kita semua.