Tak Boleh Balik Kampung, Gadis Sebak Jumpa Ibu Bapa Di Sempadan Negeri

Tak Boleh Balik Kampung, Gadis Sebak Jumpa Ibu Bapa Di Sempadan Negeri

Kebenaran merentas negeri masih tidak dibenarkan sehingga ke hari ini. Seluruh warga Malaysia masih menanti pengumuman daripada pihak kerajaan bagi membenarkan merentas negeri untuk pulang ke kampung menjenguk ahli keluarga tersayang.

Jumpa ibu bapa di sempadan negeri

Menerusi video yang tular di media sosial dikongsikan oleh Nur Nadiatul Farisya di akaun TikToknya, dia dapat berjumpa dengan ibu bapanya di sempadan negeri dengan disaksikan pegawai polis di sekatan berkenaan.

Walaupun tidak dapat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan keluarga tersayang, namun gadis berkenaan cuma bertemu ibu bapanya di sempadan negeri Kedah dan Perlis yang disaksikan oleh pegawai polis yang sedang bertugas di sekatan itu. Kelihatan ibunya yang sedang berjalan sambil membawa bekal yang dimasak untuk anaknya itu.

Pertemuan yang istimewa itu membuatkan ramai yang sebak kerana kegigihan ibu bapa yang sanggup berjumpa di sempadan negeri sahaja.

‘Moga Ramadan kali ini diberi kekuatan dan kesabaran yang lebih’

@ceksyaeeMoga Ramadhan kali ni diberi kekuatan dan kesabaran yang lebih???? #masukberanda #fyp #fypdonggggggggg?? original sound – shaaa – broken girl ?
Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen berasa sebak melihat pertemuan antara gadis itu bersama ibu bapanya dan ada juga yang bercerita mengenai diri mereka yang rindu ibu bapa mereka. Malah tidak kurang juga ada yang kecam gadis berkenaan kerena berjumpa ibu bapanya di sempadan.