Sweet Qismina ungkap rasa syukur sembuh dari COVID-19

Sweet Qismina ungkap rasa syukur sembuh dari COVID-19

Sweet Qismina berkongsi berita gembira dan luahkan rasa syukur di akaun Instagram mengenai dirinya disahkan sudah bebas daripada COVID-19.

Pada 21 April yang lalu, Sweet Qismina telah disahkan positif COVID-19 apabila demamnya yang berterusan dan hilang deria rasa dan bau.

sweet qismina

Sweet Qismina ungkap rasa syukur sudah sembuh daripada COVID-19.

Menurut pelakon tersebut, dia merupakan individu yang seringkali melakukan calitan setiap dua minggu bagi memastikan kesihatan dirinya berada dalam keadaan yang baik, namun tidak dinafikan dia masih diuji dengan penyakit ini.

Ada yang menjaga tapi kena positif. Tak ada sesiapa yang nak penyakit ini. Saya antara orang yang sanggup buat ujian calitan setiap dua minggu sekali, tapi bila Allah kata nak kena, memang nak kena juga.

Pelakon Pusaka itu juga tidak lupa untu mengucapkan terima kasih di Instagram nya kepada petugas perubatan yang telah menjaganya sepanjang menjalani rawatan di Pusat Kuarantin, Ipoh

Di dalam gambar yang dimuatnaik itu juga, Sweet juga mengingkatkan orang ramai agar tidak bersikap mementingkan diri, jika mempunyai simptom COVID-19, buat ujian calitan secepat yang mungkin.

 

SUMBER : Harian Metro