Siti Elizad terkejut Raja Permaisuri ‘call’ beri kata2 semangat – “17 kali Tuanku buat IVF”

Siti Elizad terkejut Raja Permaisuri ‘call’ beri kata2 semangat – “17 kali Tuanku buat IVF”

Pelakon dan penyampai radio, Siti Elizad meluahkan rasa terharu apabila menerima panggilan telefon daripada Raja Permaisuri Agong, Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah hari ini.

Berkongsi detik gembira tersebut di laman Instagram, pelakon berusia 37 tahun itu tersentuh hati apabila Tunku Azizah berkenan membaca kisahnya yang didakwa mempunyai masalah gangguan kesuburan.

 

“Terharu, terkejut, semua ada. Macam mimpi dapat bercakap dengan Tuanku Permaisuri yang saya sendiri jadikan idola dalam cerita perjalanan rawatan kesuburan in-vitro (IVF) saya.
“Sungguhnya, Tuanku Permaisuri sangatlah prihatin dengan kisah saya yang bukanlah siapa2,” tulis Elizad.

Pelakon drama Jalan Sesat Ke Syurga itu berkata, Raja Permaisuri turut berkenan berkongsi pengalaman baginda yang menjalani proses rawatan IVF sebanyak 17 kali sebelum disahkan hamil.

“Tuanku berikan kata2 semangat, bercerita sendiri tentang pengalaman Tuanku sebanyak 17 kali tempuh perjalanan IVF. Memang menyakitkan. Hanya yang mengalami sahaja yang merasai.
“Tiada kata yang mampu saya gambarkan, terlalu gembira dapat berbual2 dengan Permaisuri yang disayangi semua. Sungguh2 keibuan,” luahnya.

 

Tambah Elizad, dia tiada niat untuk menghebohkan mengenai perjalanan dalam melakukan proses rawatan IVF sebaliknya hanya mahu berkongsi pengalaman kepada wanita yang turut berdepan masalah sama.

“For those yang kecam & cakap “ nak buat anak pun nak bising2 “. Untuk pengetahuan semua, my intention sharing my IVF journey…
“…is only for those TTC squad to get more information. Not to be afraid or malu berjumpa dengan pakar,” ujarnya.

Minggu lalu, Elizad yang sudah enam tahun mendirikan rumah tangga kecewa apabila dihina dan dikatakan mandul oleh seorang pengguna laman sosial sebelum membuat laporan polis.

 

Sumber: Instagram Siti Elizad