‘Seronok dapat membantu’ – Daiyan Trisha bangga jadi volunteer di pusat vaksin

‘Seronok dapat membantu’ – Daiyan Trisha bangga jadi volunteer di pusat vaksin

Pelakon dan pengacara Muzik-Muzik 36 iaitu Daiyan Trisha sering berkongsi apa jua aktiviti yang dilakukannya di media sosial termasuklah menyanyi lagu, bermain alat muzik dan mempromosikan drama lakonannya. Terbaharu, pelakon ini memaklumkan dirinya menjadi salah seorang sukarelawan di pusat suntikan vaksin. Memang boleh dijadikan contoh terbaik buat semua!

Bangga dapat membantu orang lain

Daiyan menerusi posting di Instagramnya, memaklumkan dia menjadi sukarelawan di pusat suntikan vaksin di Dewan Gemilang, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) sejak Mei yang lalu. Malah, pelakon ini juga mengingatkan orang ramai untuk mengambil suntikan vaksin buat kebaikan bersama.

Saya telah menjadi sukarelawan sejak Mei. Saya sangat bersyukur akhirnya saya dapat membantu dan berkhidmat untuk ramai orang. Saya masih berada di sini untuk beberapa minggu lagi. Jangan juga ambil dan semak tarikh pertemuan di aplikasi MySejahtera.

Seronok dapat membantu orang

 

Terjumpa Daiyan Trisha pula

 

Sementara itu, menerusi posting penyanyi Atilia Haron pula memuat naik sebuah video menyaksikan perjalanannya ke UKM bagi menerima suntikan vaksin jenis AstraZeneca buat kali pertama. Menerusi video tersebut, Atilia kelihatan ‘terkejut’ melihat kelibat Daiyan Trisha yang sedang menjalankan tugasnya sebagai sukarelawan di sana dan sempat merakam momen-momen itu.

Sumber: Daiyan TrishaAtilia Haron