Sedia kerusi waktu perhimpunan, ramai anggap sekolah terlebih manjakan pelajar?

Sedia kerusi waktu perhimpunan, ramai anggap sekolah terlebih manjakan pelajar?

Tidak salah untuk sesebuah sekolah mengambil apa-apa inisiatif bagi memudahkan pelajar serta menarik minat mereka lagi supaya lebih bersemangat hadir ke sekolah.

Seperti yang dilakukan oleh barisan pentadbir Sekolah Kebangsaan Seri Aman, dimana beberapa foto telah di kongsikan di laman Facebook memaparkan suasana perhimpunan mereka.

Jika dilihat dalam gambar yang dimuat naik, suasana perhimpunan dipenuhi dengan pelajar serta guru sebelum bermulanya perhimpunan rasmi di pagi hari itu.

Bagaimanapun, perkara yang menarik perhatian ramai adalah kerusi yang disediakan oleh pihak sekolah buat setiap pelajar yang hadir ketika itu dan hal berkenaan membuatkan beberapa netizen berasa kurang senang, lalu meninggalkan komen-komen sindiran.

komen fb

Biarpun ada sesetengah yang memerli serta melabel pelajar zaman ini terlalu ‘dimanjakan’, ada juga netizen yang memuji keprihatinan pihak sekolah terhadap pelajar-pelajar mereka.

komen fb

Dalam pada itu, segelintir warganet yang memuji itu berpendapat tidak adil untuk membeza-bezakan suasana di zaman dahulu dan sekarang, dimana keadaan sememangnya lain.