“Saya bukan siapa-siapa…Kalau nak agungkan, agungkanlah Rasulullah”

“Saya bukan siapa-siapa…Kalau nak agungkan, agungkanlah Rasulullah”

Umum mengetahui, baru-baru ini nama Mizz Nina hangat diperkatakan di media sosial apabila rata-rata netizen mengagumi tauladan baik yang ditunjukkan oleh bekas penyanyi itu.

Menerusi satu perkongsian di Facebook, seorang netizen berkongsikan jawapan Mizz Nina berkenaan perkara itu dalam satu program Malaysia Hari Ini.

Menurut Mizz Nina, dia mengakui berasa takut apabila diagungkan oleh orang ramai kerana setiap pujian pasti akan disertakan dengan jangkaan dan harapan yang tinggi.

Kata Mizz Nina lagi, dirinya bukan siapa-siapa dan jika mahu agungkan seseorang agungkanlah, Rasulullah SAW.

“Kalau rasa nak agungkan seseorang, agungkanlah Rasulullah SAW, para sahabat atau ummul mukminin. Setiap pujian melambung-lambung terhadap sesiapa, sentiasa beserta dengan jangkaan & harapan tinggi,” katanya.

Mizz Nina juga berkata dia seakan tidak percaya apabila mendengar pandang orang terhadap dirinya kerana mereka tidak tahu tentang dirinya yang sebenar.

“Saya rasa, Ya Allah, betul ke saya baik sangat macam tu? Setiap kali baca komen memuji-muji, Ya Allah maafkan mereka tentang apa yang mereka cakap berkenaan saya. Mereka tak tahu siapa saya sebenarnya.

“Maafkan saya dan bantu saya untuk jadi lebih baik daripada apa yang mereka katakan,” ujarnya lagi.

Kata Mizz Nina lagi, dia turut takut jika Allah bertanya apa yang dilakukannya sehingga menerima pujian tersebut kerana baginya dia tidak layak.

“Saya takut sangat nanti Allah akan tanya, ‘apa kamu buat apabila terima pujian begitu? Rasa diri bagus? Atau akan gunakannya untuk perbaiki diri?’. Saya takut,” katanya.