‘Remuk dan total lost’ ramai sebak lihat keadaaan kenderaan mangsa tanah runtuh Batang Kali

‘Remuk dan total lost’ ramai sebak lihat keadaaan kenderaan mangsa tanah runtuh Batang Kali

Pencarian mangsa kejadian tanah runtuh yang berlaku di Jalan Genting Highland – Batang Kali telah selamat dilaksanakan. Ketika ini, kerja-kerja pembersihan kawasan kejadian sedang dijalankan.

Terkini, kereta-kereta mangsa kejadian tanah runtuh itu di bawa keluar. Hampir kesemua kereta hancur dan mengalami total lost. Satu video beberapa lori tunda yang membawa keluar kereta mangsa dari lokasi kejadian telah mengundang sebak kepada orang ramai. Korang boleh tengok video @jnmalaysia dibawah.

 

Habis remuk

Sedih tak terkata lepas tengok kereta-kereta mangsa yang dibawa keluar tu. Hancur kena tanah runtuh, dah memang tak boleh buat apa dah.

Screenshot 2022 12 31 At 11.24.54 AmBetul, kalau ada orang edit video ni tambah lagu sedih memang keluar air mata juga. Tak boleh bayangkan macam mana keluarga mangsa menghadapi tragedi ini. 

Screenshot 2022 12 31 At 11.25.17 AmTeruk weh sampai habis remuk kereta tu. Itu kereta, tak tahu lah keadaan mangsa yang pihak SAR jumpa tu macam mana kan. Tak dapat dibayangkan. 

 

 

 

Screenshot 2022 12 31 At 11.26.42 AmTakziah. Semoga keluarga mangsa yang terkorban dan mangsa-mangsa yang terselamat tabah dengan ujian ini. Rest In Peace.