Reaksinya bikin terhibur, orang utan nama Rokiah, “Macam panggil jiran sebelah…”

Reaksinya bikin terhibur, orang utan nama Rokiah, “Macam panggil jiran sebelah…”

Bila mengunjungi zoo atau tempat peliharaan haiwan sudah pastinya kanak-kanak yang menjadi antara orang paling teruja. Manakan tidak, di sana mereka dapat menyaksikan haiwan yang jarang ditemui dan kebiasaannya hidup di dalam hutan.

Kepelbagaian haiwan dan dapat belajar tentang hidupan ini memberikan pelbagai ilmu baru kepada anak-anak ini. Bagaimanapun, satu video tular baru-baru ini bukan kanak-kanak yang teruja tetapi orang dewasa pula.

Screenshot at Feb 14 12-08-06

Dalam rakaman tersebut kelihatan kain rentang yang menunjukkan nama dan usia monyet. Setiap ekor orang utan itu ada nama mereka tersendiri yang diberikan. Namun nama orang utan akhir sekali iaitu Rokiah ini telah membuatkan si perakam tertarik dengannya.

Disebabkan itu kedengaran suara satu individu memanggil nama orang utan Rokiah tersebut. Berikut adalah perkongsian rakaman panggil orang utan nama Rokiah yang telah dimuat naik menerusi akaun TikTok dengan nama wanieooi95:

@wanieooi95Nohhh nama rokiah… sapa ada nama rokiah sila hadir 🤣🤣🤣

♬ original sound – wanieooi – wanieooi

 

Bukan main kuat dia panggil orang utan nama Rokiah ini. Apa-apa pun perkongsian rakaman ini telah meraih lebih 4.7 juta tontonan dan 638 ribu likes. Rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai rakaman ini di ruangan komen seperti berikut:

“Dia punya terkejut tuu buat aku ketawa…”nohh Rokiah”

Panggil monyet dengan nama 4

“Panggil Rokiah macam panggil anak balik”

Panggil monyet dengan nama 3

“Hang punya noh tuuu hahah”

Panggil monyet dengan nama 2

“Ya Allah dia panggil macam panggil jiran nak bagi makanan”

Panggil monyet dengan nama 1