Puteri Sarah beri bayangan suami nikah Ira Kazar secara senyap?

Puteri Sarah beri bayangan suami nikah Ira Kazar secara senyap?

Pelakon Puteri Sarah Liyana memberi bayangan suami, Syamsul Yusof dan orang ketiga yang didakwa sebagai perosak rumah tangganya, Ira Kazar sudah berkahwin, sekali gus menjawab gosip yang menjadi bualan ramai, sejak beberapa bulan lalu.

Menerusi hantaran dalam Instagram (IG) Story dimuatkan naik pelakon filem Lu Pikirlah Sendiri de Movie dan Radhi Rudy Bin Dadu itu, Puteri Sarah dipercayai menyindir Syamsul dan Ira.

“Soroklah selagi boleh sorok. Kebenaran akan terbukti suatu hari nanti.

“Narsistik seperti anda akan sentiasa memanipulasi kebenaran. Saya tidak mahu terbabit dengan toksik.

“Penipu akan sentiasa menjadi penipu. Semoga anda berdua berjaya. Dua-duanya toksik,” tulisnya.

Menerusi hantaran berbeza dalam IG Story, Puteri Sarah atau nama sebenarnya, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin memberi gambaran jelas apa yang berlaku dalam kemelut rumah tangganya.

“Apa yang saya tahu ia berlaku sehari sebelum Sarah melahirkan Sumayyah. Kejamkan manusia.

“Orang sekeliling kita ada masanya boleh menjadi sangat narsistik dan manipulasi. Pilihlah orang sekeliling dengan bijak.

“Semoga 2023 dapat membongkar semua. Segala-galanya sudah berakhir, hipokrit,” ujarnya.

Apa yang saya tahu, ia jadi sehari sebelum Sarah lahirkan Sumayyah

Selain penyusutan berat badan mendadak, sebelum ini Puteri Sarah dedahkan bagaimana tekanan yang dialami menyebabkan penghasilan susu badannya terjejas teruk. Bahkan dia merasa sungguh bersalah kerana anak sulungnya, Syaikul Islam pernah menjadi tempat lepas marah. Siapa menduga, konflik yang menimpa perkahwinannya diketahui sehari sebelum dia melahirkan Sumayyah.

 

“Ia Jadi Sehari Sebelum Sarah Lahirkan Sumayyah, Soroklah Selagi Boleh Sorok”

 

BH Online sempat menghubungi Puteri Sarah berhubung hantaran yang dimuat dalam IG Story, malam tadi.

Apabila diajukan persoalan adakah ia berkaitan gosip yang mendakwa suaminya sudah berkahwin dengan Ira tanpa pengetahuannya, Puteri Sarah hanya ketawa di hujung talian.

“Saya rasa soalan ini sepatutnya ditujukan kepada Syamsul dan kekasihnya. Bukan saya, tak perlu saya nak menjawabnya.

“Lebih sesuai empunya diri buat penjelasan dan pengumuman,” katanya ringkas.

Ditanya hantaran itu ditujukan kepada siapa, Puteri Sarah menjawabnya, “Siapa makan cili, dialah rasa pedas,” ujarnya enggan mengulas panjang.

Tambah Puteri Sarah, dia memilih tidak mengulas lanjut berhubung status rumah tangga yang masih menjadi tanda tanya sehingga hari ini.

Katanya, dia masih tidak tahu apa yang bakal berlaku, namun berharap ada sinar untuk dirinya dan anak-anak.

Soroklah selagi boleh sorok…Kebenaran akan terbongkar 1 hari nanti

Meskipun segalanya masih nampak kabur-kabur, pelakon berusia 37 tahun ini yakin kebenaran pasti akan terungkai juga satu hari nanti. Sejauh mana pun rahsia itu mahu cuba disembunyikan, dia enggan lagi terbabit dengan pihak-pihak berkaitan yang didakwa bersikap toksik.

“Ia Jadi Sehari Sebelum Sarah Lahirkan Sumayyah, Soroklah Selagi Boleh Sorok”

“Nak kata berlaku perubahan besar tunggulah nanti, tetapi saya mengharapkan perkara positif berlaku. Semua pihak mendoakan perkara terbaik untuk saya dan anak-anak.

“Orang boleh bercakap apa sahaja, suruh buat itu dan ini, tetapi akhirnya ia berbalik apa yang saya mahukan.

“Anda akan tahu apa yang saya nak, insya-Allah,” katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran Flagship Store Shoppes Rizman Ruzaini di Four Seasons Place, petang tadi.

Ditanya adakah berkemungkinan akan berpisah dengan Syamsul, Puteri Sarah berkata, dia hanya berserah kepada kuasa Allah dan enggan menoleh ke belakang lagi.

“Saya tak tahu, Allah Maha Kuasa. Saya sudah lama reda sebaik membuat pendedahan apa yang berlaku dalam rumah tangga.

“Saya pun tiada rasa nak toleh ke belakang atau menyesal.

“Jadi, semoga saya mendapat sinar kebahagiaan walau apa juga keputusan dipilih sempena tahun baharu.

“Saya mengharapkan doa orang ramai,” katanya.

Dalam perkembangan terbaru, 3 status IG Story yang dimuat naik oleh pelakon jelita ini sekali lagi menjadi perhatian. Seorang netizen dengan akaun @Juliairis menyampaikan khabar angin bahawa pengarah terkenal itu sudah bernikah dengan Ira Kazar. Puteri Sarah bagaimanapun tidak ambil peduli dengan berita berkenaan.

“Ia Jadi Sehari Sebelum Sarah Lahirkan Sumayyah, Soroklah Selagi Boleh Sorok”

Terdahulu, Puteri Sarah memfailkan tindakan saman di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur berserta dua aduan di pejabat agama terhadap wanita dikenali Ira yang didakwa mengganggu rumah tangganya.

Puteri Sarah dan Syamsul mendirikan rumah tangga pada 8 Mac 2014 dan hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua cahaya mata, Syaikhul Islam, 5, dan Sumayyah, 3.