Peserta ATNM2 berlagak diva & buat juri geram, Catriona Ross ‘sekolahkan’ belakang pentas

Peserta ATNM2 berlagak diva & buat juri geram, Catriona Ross ‘sekolahkan’ belakang pentas

Program All Together Now Malaysia musim ke-2 (ATNM2) baru sahaja memulakan siarannya apabila menggantikan program nyanyian, Gegar Vaganza musim ke-9 yang telah melabuhkan tirai beberapa minggu lalu.

Pelbagar ragam dapat dilihat apabila menghadirkan pelbagai peserta dari bermacam latar belakang dan peringkat umur.

Bukan main berlagak

Kali ini, seorang peserta wanita dikenali sebagai Ika telah menjadi sorotan ramai apabila salah seorang jurinya, Catriona Ross telah menegur sikap ‘diva’ peserta berkenaan sewaktu menjawab pertanyaan.

 

Baru berusia 16 tahun

Dalam video tersebut, jelas menunjukkan reaksi remaja berusia 16 tahun itu yang dilihat kurang disenangi beberapa juri lagi termasuklah komposer terkenal, Ajai dan Datuk Shafinaz Selamat.

Menerusi kapsyen yang dikongdikan Catriona di Instagramnya, dia memberi nasihat bahawa untuk menjadi seseorang yang disenangi terutamanya dalam industri hiburan, attitude adalah paling penting dan diikuti rasa hormat, berdisiplin dan sikap merendah diri.

 

Cara jawab tak ada adab

Sikap biadap peserta itu juga telah mendapat perhatian di Twitter apabila kebanyakan netizen mengulas semula tindakan tersebut dan menganggap ia agak keterlaluan memadangkan peserta berkenaan baru sahaja berusia 16 tahun.

 

Terima kasih bagi budak tu nasihat

Menjengah ke ruangan komen di Instagram Catriona, ramai bersetuju dengan tindakan pelakon itu menegur peserta berkenaan sewaktu di belakang pentas kerana tindakannya menjawab dalam keadaan yang agak ‘berlagak’ tidak disukai oleh para juri.

Mereka juga merasakan nasihat yang diberikan Catriona cukup bagus dan dituturkan dalam keadaan lemah lembut sahaja tanpa menjatuhkan peserta terbabit.

Tak boleh bayang kalau dekat sekolah dia macam mana

Dah terbiasa macam tu la jadinya

 

Kalau mummy Mas Idayu memang solat taubat la dia

Budak sekarang, kita tegur dia jawab balik

Generasi sekarang memang masalah

Program ATNM2 telah bersiaran di Astro Ria pada setiap hari Ahad jam 9 malam. Rancangan hiburan tersebut telah menghimpunkan 50 orang juri dan dihoskan oleh pengacara terkenal, Sherry Alhadad.

Sumber: Instagram Catriona Ross, Twitter @shazlan_08