Pernah suarakan hasrat nak beli kereta mewah, Hairul Azreen dipanggil ‘gila’ masa kerja tukang cat dulu

Pernah suarakan hasrat nak beli kereta mewah, Hairul Azreen dipanggil ‘gila’ masa kerja tukang cat dulu

Kejayaan dan kecemerlangan hidup tidak datang dengan sendiri! Bak kata pepatah Melayu, ‘yang bulat tidak datang bergolek, yang pipih tidak datang melayang.

Perjalanan hidup pelakon dan pengarah filem, Hairul Azreen boleh dijadikan inspirasi kerana suami pengacara Hanis Zalikha ini bermula sebagai tukang cat jalan raya dan kini sudah memiliki perniagaan sendiri.

Dipanggil gila nak beli kereta mewah

Mengimbas kembali kisah lalu, Hairul, 33, mendedahkan dia pernah ditertawakan rakan sekerjanya apabila menyuarakan impian untuk memiliki kereta mewah.

Menurut pemilik nama Hairul Azreen Idris, ketika itu dia bekerja sebagai tukang cat jalan raya pada tahun 2007.

Masih tak lupa masa saya kerja cat jalan 2007. Masuk kerja jam 12 tengah malam, habis kerja jam 5 pagi, sebab orang sudah siap nak pergi kerja.

Tapi masa kerja itu, ada kereta-kereta ‘sport’ laju lalu sebelah saya, lepas itu saya apa lagi terus menjerit satu hari nanti, saya kerja rajin-rajin dan beli ‘sebiji’ (kereta).

Selepas itu kawan yang kerja cat dengan saya cakap, ‘Kau apahal? Gila!

Kata-kata itu doa

Dalam pada itu, pelakon filem Paskal ini percaya setiap kata-kata yang disebut itu adalah doa. Justeru, dia memilih untuk tidak menghiraukan dan mengejar angan-angan itu sehingga menjadi kenyataan.

Kalau inginkan sesuatu atau impian kita itu digelakkan kawan, maknanya impian kita itu besar dan bagus untuk kita tuju sebab kata-kata itu doa.

Sumber: Instagram @hairulazreen