Perkhidmatan Maybank akan tergendala sementara waktu pada ahad ini

Perkhidmatan Maybank akan tergendala sementara waktu pada ahad ini

 

 

 

Maybank baru sahaja memaklumkan bahawa pihak mereka akan menjalankan penyelenggaraan sistem pada Ahad, 19 Jun 2022 ini. Oleh itu, terdapat sejumlah perkhidmatan yang bakal terjejas buat sementara waktu ketika penyelenggaraan berlaku.

Perkhidmatan yang bakal terlibat meliputi servis mesin pengeluaran wang (ATM) 24 jam yang dijadualkan akan tergendala dari jam 3.00 pagi pagi sehingga 6.00 pagi. Selain itu, perkhidmatan JomPay & Interbank GIRO (IBG) meliputi rangkaian Perkhidmatan ATM dan Terminal Layan Diri turut dijangka akan tergendala dari jam 6.00 pagi sehingga 7.00 pagi.

Sementara perkhidmatan Perbankan Mudah Alih yang akan terjejas ekoran aktiviti penyelenggaraan sistem kali ini termasuklah Maybank2u, Maybank2u Biz, Aplikasi M2U MY, Aplikasi MAE, Aplikasi M2U Biz dan Aplikasi Maybank Trade dari jam 3.00 pagi sehingga 7.00 pagi.

Sehubungan itu, pihak Maybank telah menasihatkan para pelanggannya untuk merancang transaksi perbankan mereka bagi mengelakkan sebarang kesulitan. Sebagai langkah berjaga, anda perlu membuat transaksi sebelum waktu dan tarikh seperti yang dinyatakan di atas agar semua berjalan lancar.