Perkenalan hanya selama sebulan, ramai tak percaya Hana Ismail tua 9 tahun daripada Da’i Syed

Perkenalan hanya selama sebulan, ramai tak percaya Hana Ismail tua 9 tahun daripada Da’i Syed

 

Tiada angin tiada ribut tempoh hari memang ramai yang terkejut apabila tular perkongsian tentang pertunangan di antara pendakwah selebriti Dai’ Syed dan juga pengacara Hana Ismail. Dalam majlis yang diadakan serba ringkas tersebut, pelakon Umie Aida juga ada bersama merakamkan kenangan indah bersama kedua-dua buah keluarga.

Selamat pengantin baru Da’i Syed dan Hana

Di sebelah malam pula, pasangan berkenaan telah pun melangsungkan majlis resepsi di Magica Wedding Hall, Shah Alam, Selangor. Bertempakan ‘Arabian Night’, Da’i Syed dan juga Hana terlihat segak serta cantik dalam persalinan serba putih rekaan pereka fesyen muslimah Eja Shahril. Mungkin ramai yang menyangka mereka berdua sebaya namun ternyata tidak dan sebenarnya wanita itu tua 9

@ejashahril_malaysia

MasyaAllahhh @Dai Syed | @Hana ismail by ejashahril Malaysia

♬ original sound – tunesforu1

Kata pendakwah sensasi yang berumur 27 tahun itu, hatinya terpaut dengan sifat peribadi Hana yang suka menghadiri majlis ilmu.

Budi bahasanya sangat tinggi malah dia antara orang yang suka pergi ke majlis ilmu. Kesempurnaan dia sedikit banyak melengkapkan kekurangan saya.

Mengulas mengenai sembilan tahun jarak usia dengan Hana, Syed menjadikan Nabi Muhammad SAW dan isteri sebagai contoh selain katanya itu tidak menjadi satu masalah besar untuk mereka bersama.

Rasulullah SAW dan isteri baginda juga mempunyai perbezaan usia, jadi isu itu bukan masalah malah saya jadikan sebagai contoh.

Pada awalnya saya sendiri tak sangka usianya 36 tahun malah ingatkan dia sebaya sebab wajahnya nampak cantik dan tidak menggambarkan umur sebenar.

@xtra_my

Selamat pengantin baru Daie Syed & Hana Ismail. Semoga mahligai cinta yang dibina kekal sampai syurga 🤲🏻❤️ #fyp #xtramy #daiesyed #hanaismail #nikah #kahwin #walimatulurus #beritaditiktok #sembangentertainment

♬ original sound – XTRA – XTRA

 

@xtra_my

Sweetnya Hana melayan suami.. Isteri solehah sungguh😍 Seronok Daie Syed dapat suapan ye 😂 #fyp #xtramy #daiesyed #hanaismail #walimatulurus #kahwin #beritaditiktok #sembangentertainment

♬ Tasbih Dzikir – IFTAH QULUBANA

 

Confuse lah mana baju Hana mana baju Da’i Syed…Tak nak mengalah langsung dengan wife

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen tumpang gembira melihat penyatuan dua jiwa tersebut. Dalam pada itu, ramai juga memuji kecantikan Hana meskipun sudah berusia 36 tahun.

Kredit: Instagram mstar & officialhlive,  Instagram @daisyed_, xtra & ejashahril