Pemuda lakonkan konon melancong ke Langkawi, “gaya tak nak kalah tu”

Pemuda lakonkan konon melancong ke Langkawi, “gaya tak nak kalah tu”

Umum sedia tahu Langkawi dijadikan lokasi projek gelembung pelancongan ketika Malaysia sedang dalam proses pemulihan akibat Covid-19. Semalam telah bermulanya projek ini yang mana lebih 3,000 pelancong tiba ke pulau tersebut.

Biarpun masing-masing memiliki pendapat sendiri mengenainya, namun projek rintis ini tetap mendapat sambutan hangat. Jika ia berjaya, maka lebih banyak lokasi pelancongan boleh dibuka.

Mercu utama Langkawi / Kredit The Star
Mercu utama Langkawi / Kredit The Star

Walau bagaimanapun, lakonan seorang lelaki yang kononnya dia melancong ke Langkawi ini telah mencuri perhatian ramai. Dalam perkongsian tersebut, kelihatan seorang pemuda lakonkan konon melancong ke Langkawi dengan latar belakang seakan di kawasan rumahnya.

@diva.h.a

every LANGKAWI visitor at 16hb Sept and after 😎✈️🦅 #langkawi #fyp #tiktokmalaysia

♬ original sound – DJ Precise

Turun dari kereta sorong pun bolehlah ya! Perkongsian video pemuda lakonkan konon melancong ke Langkawi ini telah meraih lebih 100 ribu tontonan. Video ini dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok dengan nama akaun @diva.h.a. Rata-rata warganet terhibur menyaksikannya dan meninggalkan reaksi mereka di ruangan komen seperti berikut:

“Gaya tak nak kalah tu…Good job”

Konon Melancong Ke Langkawi 3

“Maaf tergelak beso. Sakit tak kaki yang terpeleoy tu. Adoiii pecah perut”

Konon Melancong Ke Langkawi 2

“Kemain lompat atas keta sorong tu. Jangan tersangkut kaki udah ler ye”

Konon Melancong Ke Langkawi 1

Lakonan dari kononnya turun kapal terbang, buat calitan ujian Covid-19 serta bag yang dibawanya membuatkan ramai terhibur. Berikut adalah perkongsian rakaman tersebut: