Panjat pokok tiba-tiba terjatuh, gelagat monyet yang ketawa bikin ramai terhibur

Panjat pokok tiba-tiba terjatuh, gelagat monyet yang ketawa bikin ramai terhibur

Mengambil hasil tanaman dari pokok yang tinggi kebiasaannya memerlukan bantuan alat seperti galah, atau pun dibantu oleh monyet untuk tolong petikkan buah. Malah di zaman teknologi hari ini tiada apa yang mustahil apabila manusia lebih kreatif dalam melakukan urusan harian.

Biarpun begitu, baru-baru ini satu video yang memaparkan seorang lelaki memanjat pokok untuk mengambil buah betik telah mencuri perhatian ramai. Manakan tidak, kebiasaannya orang menggunakan galah untuk memetik buah tersebut jika pokoknya tinggi.

Selain itu, batang pokok betik yang halus dan tidak sesuai untuk dipanjat juga menyebabkan tiada orang sanggup memanjatnya. Tapi melihatkan gelagat lelaki ini yang cukup berani, memang luarbiasa sekali aksinya itu.

Apa yang lebih mencuri perhatian ramai adalah apabila pemuda panjat pokok itu akhirnya terjatuh dan digelakkan oleh seekor monyet. Gaya ketawa haiwan itu pun bukan main lagi! Berikut adalah perkongsian rakaman pemuda panjat pokok terjatuh ini:

@gobinrajbansi201♬ original sound – gobinrajbansi201

 

Perkongsian video pemuda panjat pokok terjatuh tersebut oleh seorang pengguna Tiktok dengan nama akaun gobinrajbansi201 ini telah meraih lebih 11 juta tontonan dan 600 ribu likes. Rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai video ini di ruangan komen seperti berikut:

“Kalau gelak dosa..Puas dah tahan..Tu sis gelak juga hahaha”

Pemuda Panjat Pokok Terjatuh 4

“Oh my good monyet jahat dia gelak kan orang jatuh”

Pemuda Panjat Pokok Terjatuh 3

“Hahaha. Pandai betul dia gelak…Siap ngakak gitu”

Pemuda Panjat Pokok Terjatuh 2

“Bukan ketawakan orang yang jatuh tu..Tapi tak boleh tahan ketawa bila tengok monyet tu ketawa”

Pemuda Panjat Pokok Terjatuh 1