Netizen terpaksa ‘tidur awal’ gara-gara video dari pengguna TikTok ini

Netizen terpaksa ‘tidur awal’ gara-gara video dari pengguna TikTok ini

Banyak faktor yang menyebabkan anak muda zaman sekarang kerap tidur lambat. Daripada perubahan hormon, tekanan minda, tenaga yang berlebihan mahupun insomnia, mereka yang lambat tidur biasanya akan meluangkan masa di media sosial atau menonton rancangan di Netflix.

Sedar masalah yang dialami ramai golongan muda itu, seorang pengguna TikTok telah menghasilkan video yang bertujuan untuk mengingatkan orang ramai yang masih menatal media sosial pada lewat malam untuk tidur.

Dalam video yang dikongsikan, pengguna atas nama Hafiy itu mengagah semua yang menonton videonya sambil memeluk bantal dengan gambar Mickey dan Minnie mouse.

Remaja itu kemudian mengacukan pistol jari pada kamera dan meminta dua sebab dari penonton kenapa mereka masih belum tidur, sebelum memaksa mereka menutup telefon dan memejam mata.

Video tersebut juga diiringi muzik dodoian untuk membuat penonton mengantuk, tetapi lain yang jadi apabila ramai yang rasa geli dan cringe dengan pesanan ‘manja’ dari pemuda berkenaan. Malah ramai yang memaksa diri untuk tidur awal agar dia tidak lagi membuat video seperti itu.

“siapa yg tak tidur lagi tu…”

“Salah aku ke ni…”

“sebab awaklah saya dah boleh tidur malam…”

“Selamat malam…”