Neelofa bakal kembali aktif ke dunia pengecaraan, Ini reaksi PU Riz..

Neelofa bakal kembali aktif ke dunia pengecaraan, Ini reaksi PU Riz..

 

Sejak berkahwin dan dikurniakan seorang cahaya mata, Neelofa dilihat hanya aktif dalam bidang perniagaan sahaja. Jarang kita boleh melihat penampilan aktres tersebut di kaca televisyen dan sudah pasti kemunculan semula amat dinanti-nanti oleh para peminat. Baru-baru ini, ada sebuah berita baik mengenai ‘comeback‘ model berkenaan dalam industri hiburan.

Haris Ismail telah memberi kebenaran kepada isterinya untuk kembali berkecimpung dalam dunia pengacaraan selepas sebulat suara berbincang tentang hal tersebut. Tambahnya, ruang diberikan kepada Neelofa untuk berkarya dalam bidang diminati namun perlu berhati-hati menjaga imej Islamik yang dibawa.

“Lakonan, tak rasanya.” Demikian kata sponta oleh selebriti terkenal, Noor Neelofa ketika ditanya selepas melahirkan cahaya mata sulung, 29 Januari lalu.

Neelofa, 33, atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor berkata, keutamaan kini adalah menjaga, mengurus dan membesarkan anaknya, Muhammad Bilal, hasil perkongsian hidup bersama suami, Ustaz Muhammad Harris Mohd Ismail.

Dia pada masa sama juga mahu terus memberikan komitmen terhadap rangkaian perniagaan yang diusahakan.

“Kerjaya seni, selepas berbincang dengan suami, saya mungkin akan keluar dengan program bual bicara tidak lama lagi, tapi masih dalam proses perbincangan. Nanti saya akan kongsikan, tak lama lagi. Insya-Allah lepas raya akan dimaklumkan.

“Cuma, fokus lebih pada bisnes dan keutamaan kami lebih pada Bilal. Saya pun tak nak tinggal dia lama-lama dengan pembantu kan. Saya nak jalankan rutin sebagai ibu itu lebih daripada lain. Kalau bisnes pun mudah, sebab boleh buat dari rumah.

Sementara itu, PU Riz, 27, ketika ditanya soal keterbatasan Neelofa dalam kerjaya seni, dia berkata perkara itu sudah dibincangkan secara terperinci.

“Alhamdulillah kita sudah berdiskusi perkara ini begitu terperinci setiap perkara dengan imej agama dibawa kena banyak berhati-hati dan sebagainya.

“Lofa alhamdulilkah boleh ikut. Banyak pun dia ikut, pakaian pun dia taat pada perintah Allah SWT. Jadi kita bagi dia ruang berkarya dalam perkara yang dia sudah biasa buat.

“Soal lakonan, kita tak kata, tak nak terlibat langsung. Tapi itu bukan keutamaan sebab sekarang buat bisnes. Masa tu tak ada. Lebih pada nak fikir bisnes, ada produk baru nak lancar.