“Nasib takde gambar muka” buang gelas merata, netizen cari ‘Shafinaz’

“Nasib takde gambar muka” buang gelas merata, netizen cari ‘Shafinaz’

 

 

Isu pembuangan sampah merata tempat bukanlah satu hal yang baru mengundang kemarahan ramai malah acap kali, warganet juga ‘panas‘ dengan berkongsikan pandangan di media sosial.

Bagi seorang individu ini pula, dirinya hadir dengan memberitahu netizen mengenai isu terbabit dengan cara yang turut mencuit hati ramai.

Melalui rakaman pendek ini menunjukkan tempat yang dipenuhi sampah namun satu gelas minuman yang bertulis satu nama perempuan mencetuskan pemilik video mengambil langkah dengan meminta agar netizen mencari individu bernama, Shafinaz.

IMG_20220527_105350

 

Ujarnya dengan kuasa viral di aplikasi ini, dia meminta agar netizen tolong mencari pemilik nama Shafinaz apabila gelas minumannya dilihat dibuang di tempat tidak sepatutnya lalu perkongsiannya ini juga mendapat perhatian ramai yang turut merasa geram dengan tindakan membuang gelas ini di merata tempat.

 

@thejustcaer

Just content #fyp

♬ original sound – Mannsepet – Mannsepet

Hantaran video yang memaparkan content seperti itu membuatkan netizen turut memuji pemilik akaun yang dalam pada masa sama telah memberikan kesedaran buat pemilik gelas tersebut yang dilihat membuang di tempat yang tidak sepatutnya.

“Kantoi buang merata”

Shafinaz

“Wah mantap TV3 boleh buat drama ni, tajuk kekasih menghilang”

IMG_20220527_105416

“Shafinaz satu dunia kena kecam habis ni”

IMG_20220527_105517

IMG_20220527_105439

“Banyakkan konten begini, agar orang Malaysia tau diri”

Shafinaz

COMMENTS