Nasi berlaukkan garam, pengawal keselamatan ini buat ramai tersentuh

Nasi berlaukkan garam, pengawal keselamatan ini buat ramai tersentuh

Di saat orang lain sedang sedap menikmati pelbagai juadah di rumah ditambah pula dengan pelbagai lauk-pauk yang dihidangkan namun, tidak bagi seorang lelaki ini yang hanya makan nasi dengan ‘penambah perasa’.

Hanya 1 lauk sahaja

Foto: Tangkap layar video

Menerusi perkongsian satu video seorang lelaki dikenali sebagai Rast_96 di laman TikTok, tampil berkongsi menu ‘istimewanya’ bagi mengisi perut yang lapar. Apa yang paling menyedihkan, apabila dia hanya makan nasi kosong ditambah air ‘putih’ dan garam. Sedihnya!

Walau bagaimanapun, menerusi ruangan komen terdapat netizen yang mendakwa perkongsian lelaki itu hanya semata-mata demi kandungan yang ingin tular. Namun, lelaki yang berkhidmat sebagai pengawal keselamatan di Sungai Buloh, menjelaskan makanan yang dimakan olehnya adalah betul.

Ya betul, sini ada makanan semua, tapi saya tak ambil takut orang marah.

Menerusi satu video yang lain, lelaki ini turut berkongsi menu yang sama cuma ditambah ikan kering bagi santapan untuk sahur. Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen turut bersimpati dengan nasib lelaki ini dan mendoakan dia supaya dimurahkan rezeki.

Video penuh

@rast_96

♬ original sound – Tietiena_Helwa

@rast_96

♬ original sound – Indira Nur Annisa Bp – Indira Nur Annisa Bp

Semoga dimurahkan rezeki

Sumber: Rast_96