Menteri, timbalan menteri Umno berkumpul & bersarapan bersama timbul persoalan

Menteri, timbalan menteri Umno berkumpul & bersarapan bersama timbul persoalan

Putrajaya: Beberapa menteri daripada Umno dilihat mengadakan pertemuan di sebuah hotel terkemuka hari ini.

Bagaimanapun, tiada maklumat lanjut pertemuan itu diadakan dan difahamkan ia diadakan sebelum menteri terbabit menghadiri Mesyuarat Kabinet di Bangunan Perdana Putra, di sini.

Pergerakan keluar masuk menteri terbabit dapat dilihat sejak jam 8 pagi.

Antara yang dilihat memasuki pintu masuk hotel berkenaan ialah Menteri Komunikasi dan Multimedia, Tan Sri Annuar Musa yang tiba pada jam 8.45 pagi serta Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr Shahidan Kassim, 9.37 pagi.

Perjumpaan kira-kira satu jam itu tamat pada jam 9.50 pagi dan semua menteri Umno yang hadir keluar secara serenta

Turut dilihat meninggalkan hotel berkenaan ialah Menteri Pengajian Tinggi Datuk Seri Dr Noraini Ahmad dan Menteri Perumahan; Kerajaan Tempatan di Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), Datuk Seri Reezal Merican Naina Merican; Menteri Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Tan Sri Noh Omar dan Menteri Perpaduan Negara, Datuk Halimah Mohamed Sadique.

Namun kesemua menteri yang hadir mengunci mulut masing-masing dan tidak mahu mendedahkan butiran lanjut mengenai perjumpaan yang diadakan itu.

Ketika soalan berkenaan ditanyakan kepada Annuar, beliau memaklumkan kedatangannya di hotel berkenaan hanya untuk bersarapan bersama rakan sekerjanya.

“Mana ada (mesyuarat), saya cuma datang sarapan sahaja di sini,” katanya ringkas ketika ditemui selepas perjumpaan berkenaan. Bagaimanapun, tiada kelibat empat menteri daripada Umno iaitu Menteri Kanan Pertahanan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein; Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin; Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Seri Dr Adham Baba serta Menteri Pembangunan Luar Bandar, Datuk Seri Mahdzir Khalid.

Wartawan turut cuba menghubungi beberapa Timbalan Menteri Umno bagi mengetahui lebih lanjut mengenai pertemuan berkenaan, namun sehingga kini masih tiada jawapan yang diberikan oleh mereka.