Mayat lelaki tanpa pakaian ditemui terapung di sungai

Mayat lelaki tanpa pakaian ditemui terapung di sungai

 

Mayat lelaki tanpa pakaian ditemui di dalam Sungai Jinjang berhampiran Flat Taman Sri Murni Fasa 1, Batu Caves, di sini, hari ini.

Menurutnya, pasukan Polis dari Balai Polis Jinjang menjalankan siasatan di tempat kejadian mendapati mangsa dijumpai terapung tanpa pakaian di dalam air dan disyaki meninggal dunia melebihi tempoh 24 jam.

“Pihak bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Jinjang hadir ke lokasi kejadian untuk bantu mengangkat mayat naik ke atas tebing.

“Siasatan di tempat kejadian tidak menemui sebarang dokumen pengenalan diri mangsa dan siasatan awal mendapati tiada unsur jenayah,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, mangsa dirujuk kepada pihak Jabatan Perubatan Forensik Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk proses bedah siasat bagi mengetahui punca kematiannya.

“Polis Sentul menyeru orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berkaitan kes ini untuk menghubungi Bilik Gerakan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Sentul di talian 03-4048 2206, Hotline Polis Kuala Lumpur di talian 03-2115 9999 atau pengawai penyiasat Sarjan Rosdi Yusof dari Balai Polis Jinjang di talian 03-6257 2222 / 012-6580597,” katanya.