“Lembu suruh balik tu” aksi lembu tenung tuan tengah lepak jadi hiburan

“Lembu suruh balik tu” aksi lembu tenung tuan tengah lepak jadi hiburan

Antara haiwan yang banyak menjadi pilihan oleh kebanyakan individu untuk dibel4 ialah kucing, hamster, ayam, kambing, lembu dan banyak lagi.

Bagi individu yang ada memelihara haiw4n, pasti sangat kenal dengan perangai mereka. Seperti yang sering kita lihat di sosial media, banyak video mengenai gelagat haiw4n-haiw4n ini, kucing khususnya, dikongsikan oleh tuannya.

Walau bagaimanapun, siapa menyangka haiwan seperti lembu juga sangat kelakar dengan perangai yang tidak dapat dijangka oleh tuannya.

Seperti mana yang dikongsikan oleh seorang pengguna TikT0k atas nama Aisyaa27, mengenai seekor lembu dan pemiliknya mengund4ng gelak tawa ramai dengan lebih 90 ribu mata menontonnya.

lembu

Melalui perkongsian dapat dilihat seorang lelaki yang dikatakan pemilik didatangi seekor lembu yang memerhati dari jauh seperti telah mencarinya.

@aizasyafika

Lembu pun boleh bau tok peraih dia sndiri 🤣 Inikan manusia 🤪 #anakganu #hobisidia #minatsidia #alhamdulillah❤️

♬ original sound – ℰ𝓁ℯ𝓃𝒶𝒶ᴿᴬᵂʳ🦋 – ℰ𝓁ℯ𝓃𝒶𝒶🖤

 

Lebih melucukan lembu itu yang dikatakan kenal dengan pemiliknya hanya memerhatikan kelakuan lelaki berkenaan sehingga diibaratkan oleh netlzen sudah seperti isteri yang menenung suami disaat lepak.

Rata-rata netlzen yang melihat tidak dapat menahan ketawa dan terus menghujani ruang komen dengan bermacam-macam respon lucu terhadap situasi itu yang sangat tidak dijangka daripada halwan tersebut.

“Oh kat sini rupanya, aku kat rumah diabaikan makan minum pun tak bagi. Kau cari yang lain ye…”

lembu

“Lembu be like: Ooo patutlah cari tak jumpa rupanya dating eh, perut aku dah lapar ni bila nak balik”

lembu

“Lembu suruh balik tu…”

lembu lembu

Demikian antara komen-komen yang menghujani video tersebut.