Lelaki tiru gaya status mak-mak buat ramai terhibur

Pada zaman moden ini, bukan golongan muda saja yang aktif di media sosial malah generasi ibu dan ayah kita juga sudah biasa menggunakannya. Sampaikan ramai juga yang suka meluahkan perasaan dan berkongsi perkembangan terkini dengan memuatnaik status di Whatsapp.

Sama seperti yang dikongsikan oleh lelaki ini yang cuba meniru cara golongan mak-mak apabila memuatnaik status. Ramai juga yang dapat relate dengan apa yang dikongsikan lelaki ini dan mengatakan ibu mereka juga selalu melakukan perkara yang sama. Memang tak dinafikan, golongan mak-mak memang ada gaya mereka yang tersendiri.

 

@heyyema4n

dari pagi sampai malam sia aku buat kalau tak fyp tak tahu ah HAHAHAH #fyp #romxjul

♬ original sound – Ngurah ladip – Ngurah ladip

 

Di dalam video yang dikongsikan ini, lelaki ini memuatnaik status di Whatsapp menggunakan gaya yang selalu dilakukan golongan mak-mak ini. Dia juga tidak lupa menggunakan gambar, emoji dan gaya bahasa yang sama seperti yang selalu dilakukan mereka. Apa yang melucukan, semua status yang dimuatnaiknya ini menerima perhatian rakan-rakannya yang menyangka lelaki itu sudah menukar nombor telefon.

 

@heyyema4n

Reply to @adeebhakeem_ diorang pon mula naik gila HAHAHHA

♬ original sound – 𝖗𝖔𝖒𝖊𝖔 𝖆𝖎𝖒𝖆𝖓 🐍 – 𝖗𝖔𝖒𝖊𝖔 𝖆𝖎𝖒𝖆𝖓 🐍

 

Rakan-rakan lelaki itu sempat bertanya khabar lelaki ini memandangkan status yang dimuatnaiknya ini agak pelik seperti biasa. Di ruangan komen, netizen turut sama terhibur dan mengakui memang status yang dimuatnaiknya ini sama dengan golongan mak-mak. Bukan saja gaya bercerita, malah emoji yang digunakan juga adalah emoji yang menjadi kegemaran ibu mereka.