Lelaki terkejut lihat ibu goreng ikan peliharaannya yang tidak bernyawa

Lelaki terkejut lihat ibu goreng ikan peliharaannya yang tidak bernyawa

Memiliki dan membela haiwan peliharaan mungkin menjadi satu terapi bagi sesetengah orang terutamanya dalam situasi seperti sekarang ini. Baru-baru ini, seorang lelaki berkongsikan kejadian lucu dan tragis yang berlaku pada ikan koi yang dipeliharanya ini.

Ikan tersebut yang merupakan haiwan yang dibelanya telah mati namun dia tidak menyangka akan berlaku satu kejadian tragis pada ikan tersebut. Video tersebut tular dikongsikan apabila ia meraih lebih dari sepuluh juta tontonan setakat ini.

@leonardoxdeasis

I wish I was joking #fyp

♬ Spongebob – Dante9k

Di dalam video yang dikongsikan ini, lelaki ini memberitahu ikan koi yang dipeliharanya itu telahpun mati baru-baru ini. Tetapi dia langsung tidak menyangka ibunya akan mengambil ikan yang telah mati itu untuk dijadikan makanan buat mereka sekeluarga.

Lebih mengejutkan, lelaki itu sempat berkongsikan ikan yang telah siap digoreng itu yang disediakan oleh ibunya. Sebaik sahaja dia melihatnya, lelaki itu memberikan reaksi wajah yang terkejut dan tergamam dengan kemunculan ikan itu di atas meja makan.

ikan peliharaan

Dalam masa yang sama, si ibu yang berada di situ hanya mampu tersenyum sahaja semasa dirakamkan oleh anaknya itu. Turut dapat dilihat di atas meja itu adalah nasi yang telah siap disediakan oleh ibunya itu bersama-sama ikan koi yang digorengnya.

Meninjau di ruangan komen, netizen turut sama terkedu melihat nasib tragis yang berlaku pada ikan tersebut. Namun ada juga yang memberitahu ibu mereka juga pasti akan melakukan perkara yang sama seperti wanita itu kerana tidak mahu membazir.

“Sedap ke rasa dia.”

lelaki terkedu

“Dia tak nak bazirkan makanan tu.”

ikan

“Benda yang sama mak aku akan buat.”

komen

“Niat dia baik tapi boleh jadi trauma…”

tik tok