Lelaki rakam penunggang motosikal intai kereta, cuba curi barang berharga

Lelaki rakam penunggang motosikal intai kereta, cuba curi barang berharga

 

 

Korang pernah terfikir tak walaupun korang tinggalkan barang berharga walaupun sekejap dalam kereta, pada bila-bila masa sahaja pencuri boleh pecah masuk kereta dalam masa yang singkat dan ambil semua barang walaupun cermin kereta tersebut tinted gelap.

Sama jugalah seperti situasi di bawah apabila tular satu video di Facebook memaparkan seorang lelaki sempat merakam penunggang motosikal yang kelihatan mencurigakan bertindak memeriksa satu persatu kereta yang berada di tempat parkir.

Dalam video yang dimuat naik, lelaki tersebut siap intai ke dalam kereta melalui cermin kereta dengan teliti semata-mata untuk mencari barang berharga yang ditinggalkan.

Nombor plat motor tiada, elak ditangkap polis

16

Sumber: Facebook

Lelaki tersebut mungkin telah bersedia dengan pelbagai kemungkinan apabila motosikalnya tidak terdapat sebarang nombor plat, mungkin untuk elakkan daripada ditangkap polis. Setelah gagal untuk menemui barang berharga pada 2 buah kereta yang diintai, akhirnya lelaki tersebut berlalu pergi.

 

Tuan empunya kereta bernasib baik kerana tidak meninggalkan barangan berharga walaupun sekejap dalam kereta kerana kalau diikutkan, masih ramai yang kurang kesedaran dan selalunya akan tinggalkan beg tangan atau laptop atas kerusi yang mudah diambil pencuri.

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen menasihatkan agar pemandu sentiasa bawa barang berharga bersama ketika keluar kereta untuk mengelakkan risiko kecurian dan tidak meninggalkannya bawah kerusi walapun hanya sekejap.

Komen Kete 1

Sumber: Facebook

Hati-hati tau korang dan jangan sesekali tinggalkan barang berharga dalam kereta walaupun korang keluar pergi kedai sahaja!