Lelaki larikan kanak-kanak, positif dadah & ada masalah mental

Lelaki larikan kanak-kanak, positif dadah & ada masalah mental

 

Seorang kanak-kanak berdepan detik cemas apabila dia menjadi mangsa culik seorang lelaki yang juga Orang Kelainan Upaya (OKU) masalah mental dalam kejadian di Taman Scientex, Pasir Gudang di sini pagi hari ini.

 

@kosmoonline

VIDEO tular kes dipercayai kejadian culik seorang kanak-kanak lelaki yang baru pulang sekolah agama berlaku di Taman Scientex, Pasir Gudang, Johor hari ini.beritatiktok trendingNewsMalaysia

♬ original sound – Kosmo! – Kosmo!

 

@kambingterlepas4

kes culik budak taman scientex pasir gudang #fyp

♬ bunyi asal – @π—–π—˜π—’ 𝗒𝗙 π—”π—¬π—”π— πŸ£ – @π—–π—˜π—’ 𝗒𝗙 π—”π—¬π—”π— πŸ£

 

Dalam kejadian pada pukul 11.30 pagi itu, mangsa, kanak-kanak lelaki berusia tujuh tahun dikatakan berjalan seorang diri pulang dari kelas agama untuk pulang ke rumah keluarganya.

Ketua Polis Johor, Datuk Kamarul Zaman Mamat berkata, mangsa didatangi seorang lelaki berusia 20 tahun mempelawa untuk membawanya pulang dengan menaiki motosikal jenis Honda Dash.

β€œMangsa enggan menaiki motosikal sebelum suspek memegangnya untuk dibawa lari namun kejadian itu disedari beberapa orang awam yang melalui kawasan itu.

β€œSuspek juga bertindak agresif sebelum orang ramai membantu menahan suspek sebelum diserahkan kepada polis,”katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Kamarul Zaman berkata, siasatan awal mendapati suspek merupakan pemegang kad OKU masalah mental.

Kes disiasat mengikut Seksyen 363 Kanun Keseksaan.

Terdahulu, tular beberapa klip video menunjukkan seorang lelaki memegang dan melarikan seorang kanak-kanak lelaki lengkap berpakaian sekolah agama.

Beberapa orang awam yang melalui kawasan itu bertanyakan kepada suspek namun suspek bertindak agresif sebelum dia ditangkap dan diserahkan kepada pihak polis.