Lelaki jumpa tikus Berjoging dalam kuali, “Ratatouille tengah masak…”

Lelaki jumpa tikus Berjoging dalam kuali, “Ratatouille tengah masak…”

Mungkin ada yang pernah melalui kejadian di mana terdapat tikus yang berkeliaran di kawasan dapur. Setiap kali ternampak kelibat tikus ini, pastinya ramai yang cukup ‘histeria’ dan trauma melihatnya. Tak dinafikan, bukan senang mahu menghalau tikus keluar dari rumah.

Baru-baru ini, seorang lelaki berkongsikan pengalaman yang luar biasa apabila dia menjumpai dua ekor tikus di dapurnya. Namun yang melucukan ialah tikus tersebut berada di dalam kuali yang dipenuhi dengan minyak masak.

@aiman_kingleadervitamilk

olympic dah nak start… kau baru nak training.. cari tempat lain la klo nak training pun #fyp #vitamilk #tiktok #vitamilkviral

♬ original sound – aiman_vitamilk k.leader – aiman owner of pusak pethouse

Di dalam video yang dikongsikan ini, lelaki itu menunjukkan keadaan di dapurnya apabila terdapat dua ekor tikus di dalam kuali di atas dapur. Bukan itu saja, tikus itu juga dalam keadaan yang berminyak gara-gara diselaputi dengan minyak masak di dalam kuali.

Lebih mencuit hati, salah seekor dari tikus itu bersungguh-sungguh mendaki kuali itu untuk melarikan diri namun gagal. Malah tikus itu juga beberapa kali tergelincir di atas kuali kerana permukaannya yang berminyak.

kuali

Dalam masa yang sama, lelaki itu sempat membebel melihat telatah tikus yang dijumpainya itu. Menurutnya, dia baru sahaja mahu menyediakan sarapan pagi pada ketika itu semasa dia menjumpai tikus tersebut.

Di ruangan komen, rata-rata netizen turut sama terkejut dengan penemuan itu malah menyangka ianya adalah filter pada awalnya. Video tersebut juga tular dikongsikan dengan lebih sejuta tontonan tidak sampai sehari ianya dikongsikan.

“Beli kuali baru.”

lelaki jumpa tikus

“Kalau aku, tu last aku masak pakai kuali tu.”

tikus

“Dia niat baik nak buatkan sup Ratatouille untuk abang…”

komen

“Ratatouille tengah masak tiba-tiba kantoi ada manusia.”

tik tok

 

COMMENTS