Kucing bangun tidur teman tuan makan raih perhatian, “Meneman tanpa mengeluh…”

Kucing bangun tidur teman tuan makan raih perhatian, “Meneman tanpa mengeluh…”

Bagi mereka yang ada kucing di rumah, tentunya selalu meminta mereka menjadi peneman lagi-lagi ketika seorang diri. Sama macam yang dilakukan oleh gadis ini apabila dia siap mengejutkan kucingnya ini untuk menemannya makan.

Apa yang menarik perhatian ialah kucing itu juga seolah-olah faham apa yang dikatakan dan segera menemaninya. Malah video tersebut juga kini tular dikongsikan dengan hampir sejuta tontonan setakat ini.

https://vt.tiktok.com/ZSeVua49B/

Di dalam video yang dikongsikan ini, pemilik kucing itu mengejutkan kucingnya yang sedang nyenyak tidur itu. Dia kemudiannya meminta kucing itu untuk menemaninya makan sebentar memandangkan sudah pukul 4 pagi pada waktu itu.

Kucing tersebut yang berada dalam keadaan mamai dan mengantuk itu kemudian mengikuti pemiliknya keluar. Lebih melucukan, dia juga hanya kekal duduk di sebelah pemiliknya itu sambil menunggunya selesai makan.

kucing tidur

Biasanya kucing cukup pantang melihat makanan tetapi lain dengan kucing ini yang langsung tidak mengganggu gadis itu makan. Malah selepas gadis itu selesai makan, kucing itu juga turut sama kembali menyambung tidurnya seperti biasa.

Di ruangan komen, ramai netizen yang turut sama terkejut melihat gelagat bijak kucingnya ini. Sehinggakan ada yang tidak percaya ada juga kucing yang sanggup bangun dari tidur dan menemani pemiliknya itu.

“Nape kucing saya tak macam ni.”

kucing

“Macam mana nak manjakan dia macam tu.”

tidur

“Kalau saya tidur terus esok je makan…”

komen

“Kucing aku time kecik je dia macam ni, dah besar aku panggil dia jeling.”

tik tok