Kenduri kahwin lain dari yang lain, “memang rare geng!!”

Biasanya kalau pergi mana-mana kenduri kahwin, tetamu akan dihidangkan dengan nasi minyak yang memang cukup sinonim dengan kenduri kahwin. Tapi lain pula seperti yang dikongsikan oleh gadis ini apabila dia menghadiri majlis perkahwinan yang cukup unik dan lain dari biasa.

Bukan saja tentang hidangan yang dihidangkan malah hantaran kedua-dua belah pengantin juga sangat rare! Video yang dikongsikan di Tik Tok itu menarik perhatian ramai baru-baru ini gara-gara keunikan yang ditampilkan. Biasanya pengantin akan berbalas hantaran kasut, baju tetapi pengantin ini memberikan barang-barang rumah yang sangat berguna.

@chickynerd

selalunya hantaran pengantin mesti kasut, pakaian tapi pasangan ni lain dari yang lain 😍#marriage #pengantinbaru #fyp #fypシ

♬ original sound – 🕸KroNoLoC🕸 – 🕸KroNoLoC🕸

 

Di dalam video yang dikongsikan ini, hantaran pengantin perempuan terdiri daripada set bekas makanan Tupperware dan peralatan dapur. Manakala hantaran pengantin lelaki adalah barangan elektrik seperti mesin pengisar, airfryer, diffuser dan sebagainya. Memang sangat bermanfaat untuk mereka yang baru saja berkahwin dan akan berpindah ke rumah baru.

Selain itu, makanan yang dihidangkan pada tetamu juga menarik perhatian ramai. Menurut gadis ini, terdapat begitu banyak pilihan makanan yang disediakan mengalahkan makanan di pasar malam! Antara makanan yang dihidangkan ialah nasi ayam, sate, kerabu kaki ayam, ayam goreng dan banyak lagi. Netizen di ruangan komen turut sama teruja melihat keunikan kenduri kahwin ini yang begitu lain dari kenduri biasa.