Kemalangan ngeri, penunggang motosikal maut tersepit celah tayar Myvi

Kemalangan ngeri, penunggang motosikal maut tersepit celah tayar Myvi

Kemalangan ngeri dan pelik yang melibatkan seorang lelaki berusia 40 tahun di di 58 Jalan Jementah-Muar petang tadi benar-benar mengejutkan ramai apabila gambar kejadian tular di media sosial.

Motosikal ditunggang masuk laluan kereta

Menerusi laporan dari Kosmo! lelaki warga emas tersebut dikatakan menunggang motosikal disyaki keluar secara tiba-tiba ke laluan sebuah kereta Perodua Myvi yang dipandu seorang warga emas berusia 80an.

Apa yang membuatkan orang ramai berasa ngeri adalah keadaan mayat mangsa yang tersepit di celah tayar belakang kereta dan ditemui sudah meninggal dunia.

Pemandu Myvi tak sempat mengelak

Menurut Ketua Polis Daerah Segamat, Superintendan Bahrin Mohd. Noh berkata, siasatan awal mendapati kereta Myvi tersebut dalam perjalanan dari arah Jementah menghala Segamat.

Semasa tiba di lokasi kejadian, motosikal yang ditunggang lelaki itu disyaki keluar secara tiba-tiba ke laluan kereta berkenaan.
“Penunggang tidak sempat mengelak lalu merempuh bahagian belakang kiri kereta tersebut sebelum terjatuh lalu terseret dan tersangkut pada tayar belakang,” katanya.

Tambah beliau lagi, pihak polis terpaksa meminta bantuan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) untuk mengeluarkan mangsa dengan menggunakan peralatan khas.

Oleh itu, Polis Segamat menggesa orang ramai yang mempunyai maklumat berkaitan kemalangan tersebut untuk tampil membuat laporan di mana-mana balai atau Balai Trafik Segamat.

Sumber: Kosmo!