Kedai IT di Plaza Low Yat minta kesan pelanggan curi 3 aksesori teknologi

Kedai IT di Plaza Low Yat minta kesan pelanggan curi 3 aksesori teknologi

 

 

 

 

 

 

Tidak kira betapa miskinnya anda, mencuri tidak boleh menjadi pilihan dalam apa jua keadaan.
Inflasi baru-baru ini telah membawa kepada kenaikan harga barang dan ramai di antara kita sedang bergelut untuk memenuhi keperluan hidup, dan di sini timbul persoalan keperluan vs kehendak. Baru-baru ini, sebuah kedai komputer di Plaza Low Yat membuka akaun Facebooknya dan berkongsi klip pendek 'bakal pelanggan' yang memutuskan untuk mencuri beberapa aksesori dari tempatnya.
Kedai komputer itu, yang dikenali sebagai Sri Computers Sdn Bhd, menggesa rakyat Malaysia untuk berkongsi video itu, mungkin dengan harapan ia sampai kepada perhatian pencuri.
Pada permulaan video, apabila lelaki itu menyedari bahawa 'pantai adalah jelas', dia segera meletakkan beberapa barang ke dalam begnya. Orang-orang berhampirannya yang sedang membelek-belek aksesori telefon langsung tidak perasan akan perbuatannya itu.
Dalam catatan Facebook lain pada hari yang sama, Sri Computer Sdn Bhd mendedahkan lelaki itu ‘tersilap’ mengambil 3 barang dan dimasukkan ke dalam begnya.

'The Sony & Gucci Man'

Dia nampaknya 'terlupa' tentang pembayaran itu dan sejak itu, dia telah digelar 'The Sony & Gucci Man' kerana dia dilihat memakai kasut Gucci dan mempunyai pembesar suara Sony XB-01 tergantung pada begnya.
Video itu disiarkan pada 9 Julai dan sejak itu, tiada sebarang kemas kini daripada Sri Computer Sdn Bhd mengenai perkara itu. Jika anda mempunyai sebarang maklumat tentang lelaki Sony & Gucci itu, hubungi kedai itu!

Dalam apa jua keadaan, kami tidak menyokong mencuri atau mengambil barang milik orang lain tanpa kebenaran mereka.

Sumber : Word of Buzz