Kantoi! Isteri kecewa suami ‘kaki’ masjid langgan pelacur, transaksi & ‘booking’ hotel jadi bukti

Kantoi! Isteri kecewa suami ‘kaki’ masjid langgan pelacur, transaksi & ‘booking’ hotel jadi bukti

Setiap pasangan yang sudah berkahwin pasti mengimpikan perhubungan yang kekal dan bahagia hingga ke syurga. Akan tetapi, setiap daripada mereka pasti diuji dengan pelbagai ujian dan dugaan sepanjang bergelar suami isteri.

Begitulah kisah sedih yang dilalui oleh wanita ini apabila dia mendapat tahu bahawa suami yang dipercayainya selama ini tergamak melakukan perkara terkutuk di belakangnya.

 

Suami kantoi langgan pelacur sejak kahwin

Sekadar gambar hiasan

Seorang wanita yang berusia dalam lingkungan 30 tahun telah berkongsi pengalaman pahitnya itu kepada seorang aktivis terkenal iaitu Syed Azmi. Tak dapat digambarkan bagaimana perasaan yang ditanggung si isteri apabila mengetahui suaminya tergamak melanggan pelacur sejak di awal perkahwinan mereka lagi.

Saya berkahwin kali kedua dengan suami sekarang setelah 6 tahun menjadi ibu tunggal dengan 2 anak lelaki. Dan suami juga seorang duda dan mempunyai seorang anak lelaki. Kami berkahwin tahun 2019 dan dikurniakan seorang anak. Suami yang selama ini rajin solat 5 waktu dan selalu solat dimasjid sejak sy kenal rupa-rupanya sering melanggan pelacur.

Jelas wanita ini, sepanjang perkahwinan, dia tidak pernah sekalipun meninggikan suara malah dia melayan suaminya seperti seorang raja. Sejak mendirikan rumah tangga, dia dan suami merupakan pasangan jarak jauh (PJJ) dan selalunya mereka akan berjumpa 2 hingga 3 hari sekali.

Saya sudah dapat merasakan ada sesuatu yang tidak kena. Gerak hati yang sangat kuat dan saya mula menyiasat dengan sabar. ALLAH maha berkuasa satu persatu yang didelete dan disorok semuanya tersingkap satu persatu. Transaksi pembayaran, whatsapp urusan pelacur, hotel, tarikh dan google maps saya dapat ketahui. Hati saya hancur.

‘Masih terbayang keseronokan suami’

Sekadar gambar hiasan

Meskipun sudah ada ‘bukti’ di depan mata, wanita ini masih berharap itu hanyalah mimpi. Namun harapannya itu musnah apabila suami akhirnya mengaku telah melanggan pelacur sebanyak 4 kali sejak berkahwin.

Anak baru 2 bulan masa tu. 4 kali suami melanggan sejak kahwin. Sejak itu semua berubah. Saya ada dapatkan khidmat bantuan pakar. Banyak membantu tapi hati saya macam dah mati. Saya masih teruskan rawatan pakar. Saya masih teruskan. Namun kadang-kadang ia tidak membantu Tuan. Sentiasa terbayang keseronokan suami dibelakang saya.

Suami juga selalu mengelak untuk berbincang. Saya rasa dia malu dan ego bila aib dia dibuka. Dia taknak faham saya masih cuba nak selamatkan hubungan ini tapi saya harapkan dia membantu saya untuk atasi kemelut ni. Tapi suami lebih suka diam dan harap saya pulih sendiri. Saya pernah ada rasa nak bunuh diri kerana terlalu tertekan.

Dalam kesempatan itu, Syed Azmi sempat menasihati wanita ini supaya meneruskan rawatan professional selain meminta wanita ini untuk mengenalpasti pilihan dan melihat kembali apa perancangannya pada masa akan datang.

Sumber: Syed Azmi