Kanak-kanak mengamuk muka ditolak atas kek, “Aku puas tengok dia…”

Kanak-kanak mengamuk muka ditolak atas kek, “Aku puas tengok dia…”

Setiap kali terdapat upacara meniup atau memotong kek, pasti ada di kalangan tetamu yang mempunyai rancangan nakal untuk menghumban muka individu yang diraikan ke atas kek.

Sebuah video yang telah mencuri tumpuan ramai baru-baru ini menggambarkan situasi itu apabila seorang kanak-kanak yang menjadi mangsa prank berkenaan.

Namun daripada mengambil perkara itu sebagai satu jenaka, kanak-kanak tersebut menunjukkan kemarahannya dengan merosakkan kek hari jadinya.

Dalam video yang dikongsikan di Twitter, seorang budak lelaki sedang meletakkan mukanya dekat dengan kek untuk gambarnya diambil.

Pada saat itu, seorang ahli keluarga yang berdiri di sebelahnya mengambil kesempatan itu untuk menolak kepalanya ke atas kek agar muka budak itu comot.

Walaupun semua tetamu ketawa, kanak-kanak itu ternyata tidak gembira dan mula menangis, membuatkan perempuan itu memeluknya untuk cuba memujuk kanak-kanak itu setelah mengenakannya.

Tetapi budak lelaki tersebut langsung tidak makan pujukan dan memukul wanita berkenaan yang dipercayai ibunya, sebelum menghancurkan kek hari jadinya itu membuat orang ramai menjerit.

Walaupun kanak-kanak berkenaan dikatakan mempunyai masalah tingkah laku dan tindakannya melampaui batas, ada juga yang berpendapat dia tidak patut dimalukan.

“Tak suka bila budak-budak tunjuk agresif tapi…”

“why orang nak blame budak tu…”

“Ingat kelakar ke malukan orang?”

“aku puas tengok dia …”