“Kami dijadikan seperti ‘show’ “, 2 orang dibelasah oleh majikan kerana puasa

“Kami dijadikan seperti ‘show’ “, 2 orang dibelasah oleh majikan kerana puasa

Dua orang pengawal peribadi dibelasah dan diacukan pistol oleh majikan dipercayai hanya kerana berpuasa. Memetik laporan Harian Metro, kejadian yang berlaku di Klang itu menyebabkan mangsa mengalami pendarahan beku dan lebam di badan.

Menceritakan dengan lebih lanjut, mangsa mendakwa mereka dijadikan seperti pertunjukan apabila dipukul di hadapan pekerja lain.

Kami dijadikan seperti ‘show’ (pertunjukan), dia siap cakap you (awak) mahu pilih Allah ke mahu pilih saya.

Individu yang memukul saya itu seorang sahaja iaitu bos, yang membuatkan ramai itu apabila kami dijadikan sebagai ‘show’ pertunjukan.

Bukan sahaja dipukul, dia dan seorang lagi mangsa mendakwa turut menerima ugutan menghina agama daripada suspek.

Dia beritahu jika dia membuang kami berdua, adakah Allah boleh tolong saya, dia bertanya duit yang diterima itu adakah dari Allah atau dari dia.

Susulan laporan, pihak polis berjaya menahan empat individu dipercayai terlibat dalam kejadian pukul di sebuah rumah di Batu Nilam, Klang.

Kes kini disiasat mengikut seksyen 324 Kanun Keseksaan, 506 Kanun Keseksaan dan 298 Kanun Keseksaan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Shamsul Amar Ramli menegaskan kes ini tidak membabitkan isu perkauman.

Masyarakat atau mana-mana individu dinasihatkan agar tidak menyalahgunakan media sosial dengan berkongsi sebarang provokasi yang boleh menyentuh sensitiviti perkauman sehingga menjejaskan keharmonian kaum.

Katanya, tindakan tegas akan diambil terhadap mana-mana individu yang bertindak di luar batas undang- undang.

Kredit: Harian Metro