“Kalau ramai beli, mesti dia suka kan…” Uncle OKU gigih jual pewangi kereta buat ramai tersentuh

“Kalau ramai beli, mesti dia suka kan…” Uncle OKU gigih jual pewangi kereta buat ramai tersentuh

Ketika ini, ramai yang mencari pendapatan dengan berniaga atas talian. Walaupun perkara tersebut agak baru bagi sesetengah orang, namun disebabkan kekangan pandemik, perniagaan online merupakan langkah yang harus dipraktikan.

Namun, bukan semua orang beruntung untuk mendapat pelanggan yang ramai. Lebih-lebih lagi jika barang yang dijual mempunyai saingan dan kita juga tidak berapa mahir mengendali perniagaan atas talian.

Gigih jual perfume kereta

Walau bagaimanapun, tidak semua cepat berputus asa. Menerusi perkongsian daripada seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Shykinn, dia telah menceritakan kegigihan seorang lelaki kelainan upaya (OKU) yang bersemagat menjual pewangi kereta dan rumah di live Shopee serta media sosial.

Order masuk banyak sangat

Menurutnya, ketika live tersebut, hanya tujuh orang sahaja yang menonton. Paling menyeronokkan apabila menonton live jualannya adalah kefasihan dia bertutur dalam bahasa Melayu.

Selepas posting yang dibuat oleh Shykinn tular, tempahan yang diterima Foo Chia Keat meningkat secara mendadak sehingga terpaksa menutup sebentar jualannya.

Ucap terima kasih viralkan

Walau bagaimanapun, menerusi Facebook Foo Chia Keat, dia telah mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka yang menularkan perniagaannya.

Dia juga memaklumkan akan menambah stock pewangi kereta dan rumah secepat mungkin agar orang ramai dapat membelinya.

Jom ramai2 support uncle ni

Sehubungan dengan perkongsian sumber, ramai yang meninggalkan komen dengan berasa kagum melihat kegigihan lelaki tersebut dan ada juga yang memuji layanan Foo Chia Keat terhadap pelanggan apabila melihat balasan ucapan terima kasih kerana memberinya 5 bintang di Shopee.

Tweet macam ni la yang patut ada bulan Ramadan

Terharu lihat ramai yang beli

Ada juga posting yang papar kebaikan

Sumber: ShykinnFoo Chai Keat