Kacau orang tengah menyapu, buaya ‘terdiam’ kena bebel dengan penjaga

Kacau orang tengah menyapu, buaya ‘terdiam’ kena bebel dengan penjaga

Siapa yang tak gerun dengan haiwan reptilia yang hidup di air seperti buaya. Muka dan struktur badannya sahaja membuatkan kita seriau, apatah lagi mahu mendekat.

Bukan itu sahaja, haiwan buas itu juga bila-bila masa boleh menjadikan kita ‘santapan’ andai sengaja mengusiknya jika bertemu di pinggir sungai.

Buaya kena marah

Namun begitu, menerusi perkongsian seorang pengguna TikTok yang juga merupakan pekerja Taman Buaya di Melaka, dia sempat menunjukan momen ketika membersihkan kawasan penempatan haiwan tersebut tanpa rasa gentar.

@bedamau

marah2 syg ARIS2😘🐊TAMAN BUAYA&REKREASI MELAKA

♬ bunyi asal – rizal@atan besi – rizal@atan besi

Ajak bergurau time orang kerja

Dalam video tersebut, pengguna TikTok dikenali sebagai @bedamau itu dilihat ‘marah-marah manja’ kepada seekor buaya dihadapannya ketika dia sedang membersihkan daun kering di kawasan penempatan reptilia tersebut.

Menerusi video yang berlainan pula, jelas kedengaran lelaki itu mulai berleter dan memarahi buaya berkenaan kerana menggangu kerjanya.

@bedamau

sama sebok aris ni😅

♬ bunyi asal – rizal@atan besi – rizal@atan besi

Sumpah kalau dekat2 gini memang tak berani

Perkongsian yang dimuat naik oleh lelaki berkenaan telah mendapat lebih daripada 3 juta tontonan hanya dalam masa satu hari selepas di posting.

Rata-rata berasa terhibur dan gerun ketika mendengar leteran lelaki berkenaan yang begitu berani berhadapan dengan buaya tersebut. Dapat juga dilihat haiwan reptilia itu seakan jinak dan sudah mengenali @bedamau tanpa menyerangnya.

Seriau tengok buaya buka mulut

Kalau dia gerak ekor je dah seram

Risau je kena ngap hahaha

Hebat dapat marah buaya!

Macam tu je buaya kena marah

 

Sumber: TikTok @bedamau