Jelaskan aksesori kereta yang boleh membahayakan, tolong sebarkan!!!

Jelaskan aksesori kereta yang boleh membahayakan, tolong sebarkan!!!

Hari ini boleh dilihat ramai yang sudah boleh menerima aplikasi TikTok. Sebuah platform dimana ramai yang berkongsikan video pendek dengan pelbagai kreativiti mereka tersendiri.

Bergantung kepada minat masing-masing, ada yang berkongsikan video untuk hiburan semata-mata dan ada juga memuat naik rakaman yang boleh memberikan manfaat pada orang lain.

Sama seperti satu video yang tular di sosial media baru-baru ini. Dalam rakaman tersebut seorang lelaki jelaskan aksesori kereta yang boleh membahayakan pengguna. Antara aksesori tersebut adalah karpet dengan saiz yang tidak sesuai kerana boleh menghalang penggunaan brek.

Screenshot at Jul 22 14-43-15

Kedua adalah dashboard cover yang boleh menghalang air bag cover digunakan masa kemalangan. Ketiga seatbelt klip dan steering diamond atas stereng kereta. Tambahnya lagi kesemua aksesori ini tidak praktikal dan boleh mendatangkan bahaya kepada pengguna.

Berikut adalah video penuh jelaskan aksesori kereta yang boleh membahayakan ini yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok dengan nama akaun @adrianchiaaa:

@adrianchiaaa

Korang ada pasang ke? #fypmalaysia #carmalaysia #cartips #carsafety #TikTokGuru

♬ Reality – Lost Frequencies

Perkongsian rakaman ini telah meraih lebih 1.8 juta tontonan dan 178 ribu likes. Rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka di ruangan komen seperti berikut:

“Sebab tu aku tak letak apa2 aksesori dalam kereta aku”

Jelaskan Aksesori Kereta 3

“Konten berguna macam ni yang kita mau…Terbaik boss”

Jelaskan Aksesori Kereta 2

“Good info. Tak pernah terfikir pun benda kecil macam ni berbahaya kadang-kadang”

Jelaskan Aksesori Kereta 1

 

COMMENTS